Placek z rabarbarem i malwą
Przepis na placek z rabarbarem i mleczkiem można przygotować w około 1 godzinę i 5 minut . Za 48 centów za porcję otrzymujesz deser dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 324 kalorie . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Dnia Matki . Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie z południa. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz proszek do pieczenia, pianki, cukier i kilka innych składników, możesz je zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Batony deserowe z masłem orzechowym i czekoladą , Placek jagodowy i Placek jeżynowy .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj rabarbar i 1-1/2 szklanki cukru.
Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali.
W małej misce utrzyj masło, wanilię i pozostały cukier, aż masa będzie lekka i puszysta.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodawaj do kremowej mieszanki na przemian z mlekiem. Ubijaj, aż będzie wilgotna; nałóż łyżką na rabarbar.
Piec w temperaturze 350° przez 50–55 minut lub do momentu, aż wierzch nabierze złotego koloru.