Placek Z Mąki Kukurydzianej
Ciasto z mąki kukurydzianej to Wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pod ręką sól, kaszę mieloną, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 16%. Podobne przepisy to Placek Z Mąki Kukurydzianej, Ciasto cytrynowo-kukurydziane z jagodami i śmietaną, oraz Placek Kukurydziany Z Syropem Rozmarynowym, Gotowanymi Gruszkami I Puszką.
Instrukcje
Zalać 10-calową patelnię rurową sprayem do gotowania; odkurzyć 1 łyżką mąki kukurydzianej.
Umieścić 1 3/4 szklanki cukru, masło, Skórka, i wanilia w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż lekkie i puszyste.
Dodać żółtka, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Ubij w kwaśnej śmietanie.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę połączyć, 1/2 szklanki mąki kukurydzianej, kasza, sól, i soda oczyszczona w średniej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny cukru, mieszając, aby połączyć.
Białka ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w ciasto; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białek jaj. Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 325 przez 50 minut lub aż drewniany kilof włożony do ciasta wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 15 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Fajne ciasto całkowicie na stojaku drucianym.