Placek Z Gruszki Ziemniaczanej
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać słodkie ziemniaki Gruszka Piec spróbować. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 233 kalorie, 1G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka brązowego cukru, sos żurawinowy pełnoziarnisty, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Zupa ze słodkich ziemniaków i gruszek, Smoky Sweet Potato Puree Ziemniaczane Piec, oraz Vegan Sweet Potato & Pear Soup dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odcedzić gruszki, rezerwując 2 łyżki soku (wyrzucić pozostały sok lub zapisać do innego użycia). W misce połącz słodkie ziemniaki, 3 łyżki masła, brązowy cukier, sól, gałkę muszkatołową i zarezerwowany sok gruszkowy. beat until combined. Łyżka do nasmarowanej płytki 1-1 / 2-qt. naczynie do pieczenia. Ułóż połówki gruszki na górze, pokrój bok do góry.
W małym rondlu połącz miód, skórkę pomarańczową i pozostałe masło. Gotować do ogrzania.
Piec w temperaturze 350° C przez 30 minut.
Skropić pozostałą mieszaniną miodu. piec 15 minut dłużej. Połówki gruszki wypełnić sosem żurawinowym.