Placek Z Dyni
Jedna porcja zawiera 143 kalorie, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz zmielony imbir, żółtka jaj, gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 250 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to 2ways2percent: Pizzan z dyni i kremowy Puree z dyni z przegrzebkami i boczkiem, Dyni: dyni, gruszki i zupa jogurtowa, oraz Penne z dyni, jarmużem i kozim serem {12 tygodni zimowej dyni}.
Instrukcje
Przygotuj squash: napełnij głęboką patelnię 1/2 cala wody. Ćwiartka dyni i zgarnąć nasiona.
Umieść kawałki squasha wewnątrz w wodzie. Przykryć wierzch szczelnie folią i piec w temperaturze 400 ° Fahrenheita przez 45 minut do 1 godziny, aż miąższ będzie delikatny. Uważaj podczas zdejmowania folii, para może cię spalić.
Zrób nadzienie: Rozgrzej piekarnik do 177°. pozostaw squasha do ostygnięcia, zeskrobaj ze skórek i umieść 4 filiżanki miąższu squasha w misce robota kuchennego ze słodzonym skondensowanym mlekiem. Puree w robocie kuchennym przez 3 minuty, często zatrzymując się, aby zeskrobać boki. Mieszanina powinna być bardzo gładka.
Dodaj jajko i dodatkowe żółtka, cukier, przyprawy i sól, i proces przez kolejną minutę, skrobanie w dół boki.
Wlać mieszaninę do przygotowanej skorupy.
Piec ciasto na środkowym stojaku piekarnika przez 30 do 40 minut, obracając co dziesięć minut, aby zapobiec spaleniu.
Piec, aż nadzienie lekko puffs i odrywa się od skórki trochę. Pozostawić ciasto do całkowitego ostygnięcia przed podaniem. Top z bitą śmietaną lub prawoślazu (brulee prawoślazu pod brojlerem lub za pomocą pochodni).