Placek rybny z zacierem szafranowym

Placek rybny z zacierem szafranowym
Placek rybny z zacierem szafranowym trwa około 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 424 kalorie, 43g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.34 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 63 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, ¼ kg ziemniaków, chili i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 96%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Gulasz Rybny Z Szafranem Kuskus, SOS szafranowy do ryb-Hiszpania, oraz Tagine rybny z szafranem i migdałami.

Instrukcje

1
Przechylić szalotki i ocet do rondla i umieścić na ogniu, aby ocet szybko odparował. Splash w białym winie i zmniejszyć do praktycznie suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać śmietanę, doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o dwie trzecie i będzie bardzo gęsty. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
3
Pokroić rybę na kawałki wielkości kęsa i odstawić z krewetkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
4
Wrzuć szpinak do dużego durszlaka i zalej wrzącą wodą z czajnika, aż cały szpinak zwiędnie (może być konieczne zrobienie tego więcej niż raz). Schłodzić pod zimnym kranem, a następnie ścisnąć szpinak szczelnie, aby pozbyć się nadmiaru płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
5
Aby zrobić polewę, rozgnieść szafran, czosnek i chilli razem za pomocą tłuczku i moździerza. Wrzucić do rondla z mlekiem, doprowadzić do wrzenia, a następnie wyjąć z ognia do zaparzenia. Zagotować ziemniaki i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
SzafranSzafran
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
6
Odcedzić, następnie dobrze rozgnieść z wlewanym mlekiem, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
7
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Aby złożyć ciasto, wymieszaj rybę i krewetki z zimną śmietaną, aż do całkowitego pokrycia. Przełóż rybę na dno dużego naczynia z tarką i rozrzuć na grudkach krabów. Rozłóż szpinak i połóż go na rybie, a następnie polej zacierem. Gotować ciasto przez około 30 minut, aż złoty i zaczyna brązowy i bańki wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
9
Podawać z zielonymi warzywami, jeśli chcesz.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia69
Magazyn