Placek pomidorowo-kukurydziany

Placek pomidorowo-kukurydziany
Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,56 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 553 kalorie, 16G białka, oraz 34g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, majonez, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Placek pomidorowy Sandy, Flanki z kukurydzy słodkiej z pomidorowo-kukurydzianym smakiem, oraz Placek Pomidorowo-Kukurydziany dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, proszek do pieczenia i 3/4 łyżeczki soli ubić w misce, a następnie opuszkami palców lub blenderem do ciast zmiksować na zimnym maśle (3/4 patyczka), aż będzie przypominał Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj mleko, mieszając, aż mieszanina po prostu utworzy ciasto, a następnie zebrać w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
MlekoMleko
3
Podzielić ciasto na pół i rozwałkować 1 kawałek między 2 arkusze folii w 12-calowy Okrągły (1/8 cala grubości).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Usuń górny arkusz folii z tworzywa sztucznego, a następnie podnieś ciasto za pomocą dolnego arkusza folii z tworzywa sztucznego i odwróć do płytki ciasta, klepiąc palcami, aby pasowały (przyciąć dowolny zwis). Wyrzucić folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Rozgrzej piekarnik do 204° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Ubić razem majonez i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MajonezMajonez
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Ułóż połowę pomidorów w skórce, nakładając na siebie i posyp połową kukurydzy, 1 łyżką bazylii, 1/2 łyżką szczypiorku, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SzczypiorekSzczypiorek
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
KukurydzaKukurydza
SólSól
8
Powtórz warstwę z pozostałymi pomidorami, kukurydzą, bazylią, szczypiorkiem, solą i pieprzem, a następnie posyp 1 szklanką sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SerSer
SzczypiorekSzczypiorek
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
KukurydzaKukurydza
SólSól
9
Polać nadzieniem majonezem cytrynowym i posypać pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
SerSer
CytrynaCytryna
10
Rozwałkuj pozostały kawałek ciasta w 12-calową rundę w ten sam sposób, a następnie dopasuj do wypełnienia, zwis składany pod krawędzią dolnej skorupy i krawędź szczypania do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
CiastoCiasto
RolkaRolka
11
Wytnij 4 otwory parowe w wierzchniej skórce i zmiażdż skórkę roztopionym masłem (2 łyżeczki).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
12
Piec ciasto, aż skorupa będzie złoty i nadzienie jest bulgotanie, 30 do 35 minut, następnie ostudzić na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
1
Ciasto można upiec 1 dzień wcześniej i schłodzić. Podgrzać w piekarniku 177° do ogrzania, o 30 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn