Placek Maślany Z Podwójną Skórką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z maślanką z podwójną skorupą. Ten przepis służy 8 i kosztuje 54 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 248 fanów. Mieszanka cynamonu, żółtka jaj, maślanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Double Crusted Chicken Pot Pie, Szarlotka Z Podwójną Skórką, oraz Podwójnie Chrupiąca Śliwka.
Instrukcje
W dużej misce, ubij razem cukier i mąkę i odstawić. W dużej misce ubijamy, aby połączyć maślankę, żółtka, całe jajka, masło, wanilię, cynamon, gałkę muszkatołową i sól.
Dodać mieszaninę cukru powoli, ubijając jak iść, aż mieszanina jest gładka i nawet.
Wlać mieszaninę do schłodzonej, wypoczętej skorupki ciasta.
Wytnij małe kółko w środku walcowanej, wypoczętej wierzchniej skorupy.
Umieścić górną skórkę na cieście, uważając, aby rozciągnąć ciasto na całej powierzchni i nie pozwalając, aby zatopić się w nadzieniu. Uszczelnić krawędzie ciasta i flet je w razie potrzeby. Schłodzić ciasto przez 30 minut w lodówce.
Podczas schładzania ciasta wyreguluj stojak piekarnika na niższą pozycję i rozgrzej piekarnik do 218°.
Umieścić ciasto na środku regału i piec przez 15 minut, następnie obniżyć temperaturę piekarnika do 177° i piec przez 35-40 dodatkowych minut, aż środek jiggles. Jeśli chcesz trochę dodatkowego koloru na górze ciasta, przesuń stojak na środek na ostatnie dziesięć minut pieczenia, co zachęci do brązowienia. Pozostawić ciasto do całkowitego ostygnięcia przed podaniem, lub schłodzić do temperatury pokojowej, a następnie umieścić w lodówce. Najlepiej spożywać w ciągu 24 godzin od pieczenia.