"Placek maślany" z jabłkami i serem
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojej kolekcji, "masło pie" z jabłkami i serem może być przepis, który powinieneś wypróbować. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 340 kalorii. 33 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz ziemniaki, ciasto kruche z masłem, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Spróbuj Jak zrobić jabłka karmelowe}Szarlotka jabłka karmelowe, Ciasto z masłem orzechowym z serem śmietankowym, oraz Ciasto Czekoladowe Z Masłem Orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić patelnię osolonej wody do wrzenia, a następnie gotować ziemniaki przez 8 minut, aż po prostu miękkie, ale nie rozpada się.
Odcedzić i pozostawić do wyschnięcia parą w durszlaku.
W międzyczasie rozgrzej masło na szerokiej patelni. Wmieszać cebulę, przyprawę i tymianek, następnie przykryć i gotować przez 8 minut, aż stanie się przezroczysty i zmieni kolor na złoty. Jabłka obrać i pokroić w plasterki, wymieszać z sokiem z cytryny, następnie gotować z cebulą na odkrytej patelni przez 5 minut, często mieszając.
Ziemniaki wymieszać, a następnie pozostawić do ostygnięcia.
Wyciąć niecałe dwie trzecie ciasta z bloku, zmiażdżyć na okrągło, a następnie rozwałkować na powierzchni posypanej mąką, aż będzie wystarczająco duża, aby wyłożyć głęboką 23-centymetrową luźną blachę, pozostawiając trochę nadmiaru zwisającego. Ciasto wypełnić warstwami mieszanki ziemniaków i jabłek, a wszystko oprócz 1 łyżki sera. Doprawić resztą masła, jeśli używasz, i obficie doprawić.
Wysmaruj zwisającą krawędź ciasta jajkiem.
Rozgrzać piekarnik do 190C / 170C wentylator / gaz 5 i umieścić blachę do pieczenia w piekarniku do nagrzania.
Uformuj pozostałe ciasto w okrągły kształt, a następnie rozwałkuj, aż będzie wystarczająco duże, aby pokryć wierzch ciasta. Naciśnij krawędzie razem. Przyciąć ciasto, naciskając kciukiem na obręcz puszki dokoła.
Posmaruj jajkiem, a następnie pokrój szczeliny, aby umożliwić ucieczkę pary. Przesuń ciasto na gorącą blachę do pieczenia i gotować przez 1 godzinę, rozpraszając z pozostałymi. ser z 10 minut, aby przejść, aż ciasto i ser będą złote.
Podawać na ciepło lub jeść na zimno z marynowaną kapustą lub burakami na boku.
Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo
Ciasto można połączyć z Lambrusco Dolce, późnym żniwem Riesling i Vin Santo. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau Chantal późne żniwa Riesling. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling]()
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling