Placek kukurydziany z jagodami klonu
Placek kukurydziany z jagodami klonu może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 335 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.39 za porcję. Mieszanka grubej mąki kukurydzianej, beztłuszczowego jogurtu greckiego, syropu klonowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Kardamon z jagodami klonu, Ciastko z jagodami i śmietaną, oraz Zdrowe babeczki kukurydziane z jagodami i cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać jeżyny, jagody, skórkę z limonki i sok oraz syrop klonowy.
Rozgrzej piekarnik do 375 z półką w środku. Nasmarować blachę do pieczenia. W dużej misce, ubić razem mąkę, mąka kukurydziana, cukier, proszek do pieczenia, i sól. Za pomocą widelca przerabiamy masło na mieszankę mąki, aż będzie przypominało grubą mączkę.
Dodać maślankę, rzucając widelcem, aż ciasto zacznie trzymać się razem.
Przenieść ciasto do przygotowanej blachy do pieczenia; pat w 7-do 8-calowym okręgu.
Piec na złoty kolor (około 30 minut).
Niech mąka kukurydziana ostygnie lekko. Podziel poziomo i rozprowadź dolną warstwę jogurtem. Łyżka jagód i ich soków nad jogurtem, rezerwując kilka jagód na wierzchu. Przykryć wierzchem ciastka i posypać zarezerwowanymi jagodami. Aby służyć, pokroić na 6 klinów.