Placek jagodowy w wolnowarze
Jeśli masz około 4 godzin i 40 minut do spędzenia w kuchni, Wolnowarowy Berry Cobbler może być wspaniałym przepisem lakto-owo-wegetariańskim do wypróbowania. Ten deser ma 450 kalorii , 4 g białka i 19 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 2,89 USD za porcję. 5 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Mieszanka śmietany, skrobi kukurydzianej, cukru granulowanego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 37% . Ta ocena nie jest taka niesamowita. Wypróbuj Berry Cobbler , Blackberry Cobbler i Blackberry Pie Cobbler , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Nadzienie: Posmaruj masłem boki i dno wkładu 6-kwartowego wolnowaru.
W małej misce wymieszaj trzepaczką mąkę kukurydzianą, sok z cytryny i 2 łyżki wody.
Dodaj mieszankę do wkładu, dodaj jagody i cukier granulowany i wymieszaj.
W dużej misce wymieszaj mąkę, 2 łyżki cukru granulowanego, proszek do pieczenia i sól.
Dodaj masło i rozetrzyj mieszankę palcami, tak aby powstała grudka z kilkoma grudkami wielkości ziarnka grochu.
Dodaj mleko i mieszaj drewnianą łyżką, aż powstanie mokre ciasto.
Nakładaj łyżką porcje ciasta na masę jagodową.
Wymieszaj pozostałą 1 łyżkę cukru granulowanego z cynamonem i posyp ciasto. Przykryj wolnowar i ustaw na wysoką temperaturę na 3 do 4 godzin. Cobbler powinien być bulgoczący, a ciasteczka powinny być upieczone.
Przed podaniem odstawić na 20 minut.
Do polewy śmietanowej: W międzyczasie w średniej wielkości misce wymieszaj śmietanę kremówkę, śmietanę kwaśną i cukier puder, a następnie ubijaj mikserem, aż mieszanka osiągnie średnią sztywność.
Nałóż kruszonkę do miseczek i polej bitą śmietaną.