Placek Gruszkowo-Żurawinowy
Gruszka-żurawina Mincemeat kraty Pie może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 272 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.31 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką jędrne gruszki, sok z cytryny, wiśnie i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Placek Gruszkowo-Żurawinowy, Ciasto gruszkowo-żurawinowe ze Sztuczną kratką, oraz Tarta Żurawinowo-Gruszkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem ciasta i schłodzić w szczelnym pojemniku, mieszając co najmniej raz dziennie przez co najmniej 3 dni.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej. Umieść dużą blachę do pieczenia na stojaku i rozgrzej piekarnik do 218°.
Rozwałkuj większy kawałek ciasta (zachowaj pozostały kawałek schłodzony) na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na 13-calową okrągłą, a następnie dopasuj do 9-calowej płyty ciasta. Krawędź Trim, pozostawiając zwis 1/2 cala. Schłodzić skorupę, rozwałkowując mniejszy kawałek ciasta na wierzchnią skórkę.
Rozwałkuj mniejszy kawałek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na około 16-na 11-calowy prostokąt.
Pokrój poprzecznie na paski o szerokości 12 cali za pomocą kółka do ciasta lub ostrego noża. Mieszaj mięso mielone, następnie łyżkę do skorupy w równej warstwie. Splot kratowy wzór na cieście z paskami ciasta.
Przyciąć krawędzie pasków równo z krawędzią dolnej skorupy. Fold dolnej skorupy się na krawędziach kraty i ozdobnie zaciskane.
Piec ciasto na gorącej blasze do pieczenia 20 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 191° i przykryć krawędź ciasta tarczą lub folią, jeśli zacznie zbyt szybko brązowieć. Nadal piec, aż skorupa jest złoty kolor i wypełnienie zaczyna bańki wokół krawędzi, o 1 godzinę więcej.
Przenieść ciasto do stojaka i ostudzić do ogrzania lub temperatury pokojowej, około 2 godzin.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
* Mięso mielone można schłodzić do 2 tygodni.* Ciasto utrzymuje, przykryte i schłodzone, 2 dni. Doprowadzić do temperatury pokojowej lub podgrzać w rozgrzanym piekarniku 177° 15 minut przed podaniem.