Placek Gruszkowo-Żurawinowy
Gruszka-żurawina Mincemeat kraty Pie może być tylko deser szukasz. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 272 kalorie. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Mieszanka gałki muszkatołowej, mielone ziele angielskie, wiśnie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 30%. Podobne przepisy to Placek Gruszkowo-Żurawinowy, Placek Gruszkowo-Żurawinowy, oraz Ciasto gruszkowo-żurawinowe ze Sztuczną kratką.
Instrukcje
Wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem ciasta i schłodzić w szczelnym pojemniku, mieszając co najmniej raz dziennie przez co najmniej 3 dni.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej. Umieść dużą blachę do pieczenia na stojaku i rozgrzej piekarnik do 218°.
Rozwałkuj większy kawałek ciasta (zachowaj pozostały kawałek schłodzony) na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na 13-calową okrągłą, a następnie dopasuj do 9-calowej płyty ciasta. Krawędź Trim, pozostawiając zwis 1/2 cala. Schłodzić skorupę, rozwałkowując mniejszy kawałek ciasta na wierzchnią skórkę.
Rozwałkuj mniejszy kawałek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na około 16-na 11-calowy prostokąt.
Pokrój poprzecznie na paski o szerokości 12 cali za pomocą kółka do ciasta lub ostrego noża. Mieszaj mięso mielone, następnie łyżkę do skorupy w równej warstwie. Splot kratowy wzór na cieście z paskami ciasta.
Przyciąć krawędzie pasków równo z krawędzią dolnej skorupy. Fold dolnej skorupy się na krawędziach kraty i ozdobnie zaciskane.
Piec ciasto na gorącej blasze do pieczenia 20 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 191° i przykryć krawędź ciasta tarczą lub folią, jeśli zacznie zbyt szybko brązowieć. Nadal piec, aż skorupa jest złoty kolor i wypełnienie zaczyna bańki wokół krawędzi, o 1 godzinę więcej.
Przenieść ciasto do stojaka i ostudzić do ogrzania lub temperatury pokojowej, około 2 godzin.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
* Mięso mielone można schłodzić do 2 tygodni.* Ciasto utrzymuje, przykryte i schłodzone, 2 dni. Doprowadzić do temperatury pokojowej lub podgrzać w rozgrzanym piekarniku 177° 15 minut przed podaniem.