Placek Brzoskwiniowy Z Kwaśną Śmietaną
Placek brzoskwiniowy z kwaśną śmietaną jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje 30 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 289 kalorii. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka śmietany, mąki, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Placek Brzoskwiniowy Z Kwaśną Śmietaną, Placek Brzoskwiniowy Z Kwaśną Śmietaną, oraz Placek Brzoskwiniowy Z Kwaśną Śmietaną.
Instrukcje
Zrobić skórkę: Pulse 1 ¼ szklanki mąki, 2 łyżki cukru i 1/8 łyżeczki soli w robocie kuchennym do połączenia.
Dodać 8 łyżek masła (około 4 uncji masy); proces, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek, około 10 sekund.
Dodać żółtko i pulsować. Po uruchomieniu maszyny dodaj wodę z lodem w powolnym, stałym strumieniu przez rurę zasilającą, aż ciasto pozostanie kruche, ale zacznie się trzymać razem. Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą; uformować w dysk. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę (do 2 dni).Dodać brązowy cukier polewa: za pomocą widelca wymieszać brązowy cukier, pozostałe 3 łyżki mąki, proszek do pieczenia, i szczypta soli w średniej misce, aż dobrze włączone i bardziej sypki niż grudki. Używając rąk lub blendera do ciast, pokrój pozostałe 4 łyżki masła, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy. Odstawić.
Rozwałkuj ciasto: na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto do grubości około 1/8 cala. Dopasuj do 9 ½ - lub 10-calowy talerz pie (około 1 ½ cala głębokości). Trim krawędzi do 1 cala; złożyć pod, i zacisnąć lub udekorować zgodnie z potrzebami. Dno ciasta przebić widelcem.
Przenieść do zamrażarki na 30 minut. To ciasto może być lepkie, czasami łatwiej jest go zwinąć między mąką arkuszy pergaminu.Blind upiec skorupę: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Linia skorupa z pergaminem, i wypełnić odważnikami ciasta lub suszonej fasoli. Upewnij się, że obręcz jest całkowicie pokryte pergaminem lub zrobić kołnierz folii, aby być bezpieczne; piec przez 10 minut. Ostrożnie usuń ciężarki i pergamin. Powrót do piekarnika i piec, aż ledwo blady złoty kolor, 5 do 6 minut więcej.
Przenieś do stojaka z drutu w celu ostygnięcia; zmniejsz temperaturę piekarnika do 375 stopni.Wykonać nadzienie: pokroić każdą z czterech połówek brzoskwini na 3 równe kliny.
Pozostałe 2 połówki brzoskwini pokroić w kostkę ½ cala.
Do średniej miski włożyć brzoskwinię i pokroić w kostkę. posypać granulowanym cukrem i szczyptą soli. delikatnie wymieszać.
Odstawić na 15 minut. W międzyczasie rozłóż połowę kwaśnej śmietany na dno schłodzonej Skórki; posypać jedną trzecią brązowego cukru na wierzchu kwaśnej śmietany. Ułóż kliny brzoskwini w ciasny okrągły wzór, ściskając lub lekko nakładając je, aby pasowały w razie potrzeby.
Pozostałe pokrojone w kostkę brzoskwinie i cały zgromadzony płyn rozłożyć równomiernie na klinach brzoskwini; rozprowadzić lub ułożyć na wierzchu pozostałe 3 łyżki kwaśnej śmietany.
Posypać pozostałą brązową polewą cukrową.Przykryj tylko odsłoniętą krawędź skorupy pierścieniem folii, aby skorupa nie stała się zbyt brązowa.
Piec ciasto, aż napełnianie jest bulgotanie i polewa jest złoty brąz, o 45 protokół.
Ostudzić na stojaku z drutu co najmniej 15 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.