Placek bezowy ze słodkich ziemniaków dziadka
Ciasto bezowe ze słodkich ziemniaków dziadka jest Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 210 kalorii. 845 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cukru, mleka, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Placek ziemniaczany z pianką Bezową, Placek Ziemniaczany Z Pianką Bezową, oraz Placek ziemniaczany z pianką Bezową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Słodkie ziemniaki włożyć do dużego garnka i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować do miękkości, o 20 protokół.
Odcedzić i pozostawić do wyschnięcia na minutę lub dwie.
Słodkie ziemniaki przełożyć do miski i pozostawić do ostygnięcia na około 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Linia 9-calowy Pie dish z unbaked pie crust.
Słodkie ziemniaki rozgnieść gładko i wymieszać z masłem, 3/4 szklanki cukru, sól, mleko, żółtka, cynamon, i ekstrakt wanilii.
Wlać nadzienie do skorupy ciasta.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nadzienie zostanie ustawione i ciasto ciasto zaczyna brązowieć, 25 do 30 minut.
Białka umieścić w czystej misce i ubić na sztywno mikserem elektrycznym ustawionym na średnim, 3 do 5 minut. Ubić w 1/4 szklanki cukru i 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, aż mieszanina utrzyma jędrne szczyty i będzie błyszcząca.
Wyjąć ciasto z piekarnika i łyżkę bezy nad nadzieniem ze słodkich ziemniaków, wirując bezę w atrakcyjne szczyty. Wróć do piekarnika i piecz, aż beza zmieni kolor na złoty, około 10 minut, uważnie obserwując, aby uniknąć palenia. Pozostawić do ostygnięcia przed podaniem.