Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 273 kalorie, 6G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje 69 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Jeśli masz morele, sok z cytryny, pieczone i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Placek Bezowy Morelowy, Morelowe Batoniki Bezowe, oraz Lody morelowe z włoską bezą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść nakrętki w robocie kuchennym wyposażonym w mocowanie ostrza i przetworzyć na bardzo małe kawałki, około 40 sekund. Zeskrobać boki i wewnętrzny grzbiet miski gumową szpatułką, aby uwolnić nagromadzone kawałki zmielonych migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Migdałowa
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Szpatułka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać odmierzoną mąkę i sól i kilka razy pulsować, Aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sól
3
Dodać masło i skracanie i pulsować aż zredukowane do kawałków wielkości grochu i mieszanina wygląda jak piasek, około 20 do 30 (1-sekundowy) impulsów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skracanie
Masło
4
Skropić wodą z lodem i sokiem z cytryny i pulsować tylko do momentu, aż ciasto się połączy, około 12 (1-sekundowy) impulsów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Woda
Ciasto
5
Posypać ciasto równomiernie na dnie 9-calowy talerz ciasto. Używając miarki lub palców, równomiernie wciśnij ciasto na dno i na boki patelni (mąkę od czasu do czasu, aby zapobiec jej przyklejeniu). Przechowywać w lodówce odkryte przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Patelnia
6
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku. Nakłuj dno skorupy widelcem, upewniając się, że nie przebijesz skorupy. Wyłóż go kawałkiem pergaminu i napełnij ciężarami ciasta lub suszoną fasolą, upewniając się, że są popychane na boki ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Suszona
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Piekarnik
7
Piec, aż skorupa zacznie się ustawiać, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Wyjąć masy ciasta i pergamin (ostrożnie-może trzymać się trochę) i nadal piec, aż ciasto jest suche w dotyku i lekko brązowy na brzegach, o 5 do 7 minut więcej. (Nie musi być złotobrązowy, ponieważ skorupa będzie piec więcej później.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Piekarnik
1
Umieść morele i sok z cytryny w blenderze i zmiksuj na gładką masę.Umieścić sitko z siatki na średniej misce i wlać mieszaninę moreli przez sitko. Nacisnąć mieszaninę z tyłu kadzi i wyrzucić zawartość Sitka. Odmierzyć 1 szklankę przecedzonej mieszaniny i odstawić na bok; wyrzucić nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Morela
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Chochla
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Żółtka umieścić w średniej misce i ubijać, aby je rozbić; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Umieścić cukier, skrobię kukurydzianą i sól w dużym, niereaktywnym rondlu i powoli ubijać w wodzie, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Cukier
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
4
Umieść na średnim ogniu, często ubijając, aż mieszanina zacznie bąbelkować wokół krawędzi patelni, a następnie kontynuuj gotowanie, stale ubijając, aż zgęstnieje w żel, w sumie około 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
5
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Przełożyć około 1/4 szklanki żelu do żółtek i ubić do połączenia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
7
Dodaj zarezerwowaną mieszankę moreli do rondla z żelem i ubijaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morela
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
8
Dodaj mieszaninę żółtka do rondla i ubijaj, aby połączyć. Odstawić rondel na średnie ciepło i gotować, stale mieszając, aż mieszanina będzie bardzo gęsta, łącznie około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
9
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodać masło, odstawić na 1 minutę, aby lekko stopić, i wymieszać, aby włączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
11
Wlać nadzienie morelowe do skórki i wygładzić je w równą warstwę. Odstawić do ostygnięcia na 30 minut.W przypadku bezy: ręcznie ubijać cukier 2 łyżki na raz do miski miksera z zarezerwowanych białek, upewniając się, że cukier jest włączony przed następnym dodatkiem, aż cały cukier zostanie dodany; odstawić.Przynieś 1/2 cala wody na wolnym ogniu na dużym ogniu w rondlu wystarczająco dużym, aby utrzymać miskę miksera stojącego nad wodą bez dotykania go. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Morela
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Umieść miskę miksera nad gotującą się wodą i stale ubijaj, aż cukier się rozpuści i mieszanina osiągnie 66° na termometrze natychmiastowego odczytu, około 4 minut. Aby sprawdzić, czy cukier jest całkowicie rozpuszczony, ostrożnie przetrzyj część mieszaniny między palcami-powinna być gładka bez żadnych granulek cukru.Podłącz miskę do miksera stojącego i zamontuj mikser za pomocą bardzo czystego mocowania trzepaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
Termometr Kuchenny
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Dodaj śmietanę z kamienia nazębnego i ubijaj na małej prędkości przez 30 sekund. Zwiększ prędkość do średniej przez 30 sekund, a następnie zwiększ prędkość do wysokiej przez 30 sekund. Kontynuuj ubijanie z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty (czubki szczytów powinny ledwo zwijać się, gdy podnosisz nasadkę trzepaczki), około 1 do 2 minut dłużej. Nie przeginaj. Za pomocą przesuniętej szpatułki rozprowadź około połowy bezy na nadzieniu morelowym w równej warstwie, upewniając się, że pokrywa się mniej więcej w połowie krawędzi skórki (nie zostawiaj żadnych dziur, bo beza kurczy się, gdy stygnie, a nadzienie będzie płakać). Pozostałą bezę przełożyć na łyżki stołowe na wierzch ciasta. Za pomocą szpatułki przesuniętej delikatnie naciśnij górną część każdego dollopa i szybko pociągnij w górę i od siebie, aby uzyskać wirujące szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Morela
Słoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
Trzepaczka
14
Piec, aż szczyty bezy są złotobrązowe, około 3 do 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
15
Umieść na stojaku z drutu, aż płyta ciasta ostygnie w dotyku przed podaniem, około 1 1/2 do 2 godzin.