Placek Bezowy Morelowy

Placek Bezowy Morelowy
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 273 kalorie, 6G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje 69 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Jeśli masz morele, sok z cytryny, pieczone i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Placek Bezowy Morelowy, Morelowe Batoniki Bezowe, oraz Lody morelowe z włoską bezą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść nakrętki w robocie kuchennym wyposażonym w mocowanie ostrza i przetworzyć na bardzo małe kawałki, około 40 sekund. Zeskrobać boki i wewnętrzny grzbiet miski gumową szpatułką, aby uwolnić nagromadzone kawałki zmielonych migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka MigdałowaMączka Migdałowa
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
SzpatułkaSzpatułka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać odmierzoną mąkę i sól i kilka razy pulsować, Aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
3
Dodać masło i skracanie i pulsować aż zredukowane do kawałków wielkości grochu i mieszanina wygląda jak piasek, około 20 do 30 (1-sekundowy) impulsów.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
4
Skropić wodą z lodem i sokiem z cytryny i pulsować tylko do momentu, aż ciasto się połączy, około 12 (1-sekundowy) impulsów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
WodaWoda
CiastoCiasto
5
Posypać ciasto równomiernie na dnie 9-calowy talerz ciasto. Używając miarki lub palców, równomiernie wciśnij ciasto na dno i na boki patelni (mąkę od czasu do czasu, aby zapobiec jej przyklejeniu). Przechowywać w lodówce odkryte przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
PatelniaPatelnia
6
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku. Nakłuj dno skorupy widelcem, upewniając się, że nie przebijesz skorupy. Wyłóż go kawałkiem pergaminu i napełnij ciężarami ciasta lub suszoną fasolą, upewniając się, że są popychane na boki ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Piec, aż skorupa zacznie się ustawiać, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjąć masy ciasta i pergamin (ostrożnie-może trzymać się trochę) i nadal piec, aż ciasto jest suche w dotyku i lekko brązowy na brzegach, o 5 do 7 minut więcej. (Nie musi być złotobrązowy, ponieważ skorupa będzie piec więcej później.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Umieść morele i sok z cytryny w blenderze i zmiksuj na gładką masę.Umieścić sitko z siatki na średniej misce i wlać mieszaninę moreli przez sitko. Nacisnąć mieszaninę z tyłu kadzi i wyrzucić zawartość Sitka. Odmierzyć 1 szklankę przecedzonej mieszaniny i odstawić na bok; wyrzucić nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MorelaMorela
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
ChochlaChochla
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Żółtka umieścić w średniej misce i ubijać, aby je rozbić; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Umieścić cukier, skrobię kukurydzianą i sól w dużym, niereaktywnym rondlu i powoli ubijać w wodzie, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Umieść na średnim ogniu, często ubijając, aż mieszanina zacznie bąbelkować wokół krawędzi patelni, a następnie kontynuuj gotowanie, stale ubijając, aż zgęstnieje w żel, w sumie około 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
5
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przełożyć około 1/4 szklanki żelu do żółtek i ubić do połączenia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Dodaj zarezerwowaną mieszankę moreli do rondla z żelem i ubijaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Dodaj mieszaninę żółtka do rondla i ubijaj, aby połączyć. Odstawić rondel na średnie ciepło i gotować, stale mieszając, aż mieszanina będzie bardzo gęsta, łącznie około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać masło, odstawić na 1 minutę, aby lekko stopić, i wymieszać, aby włączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
11
Wlać nadzienie morelowe do skórki i wygładzić je w równą warstwę. Odstawić do ostygnięcia na 30 minut.W przypadku bezy: ręcznie ubijać cukier 2 łyżki na raz do miski miksera z zarezerwowanych białek, upewniając się, że cukier jest włączony przed następnym dodatkiem, aż cały cukier zostanie dodany; odstawić.Przynieś 1/2 cala wody na wolnym ogniu na dużym ogniu w rondlu wystarczająco dużym, aby utrzymać miskę miksera stojącego nad wodą bez dotykania go. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
MorelaMorela
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Umieść miskę miksera nad gotującą się wodą i stale ubijaj, aż cukier się rozpuści i mieszanina osiągnie 66° na termometrze natychmiastowego odczytu, około 4 minut. Aby sprawdzić, czy cukier jest całkowicie rozpuszczony, ostrożnie przetrzyj część mieszaniny między palcami-powinna być gładka bez żadnych granulek cukru.Podłącz miskę do miksera stojącego i zamontuj mikser za pomocą bardzo czystego mocowania trzepaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Dodaj śmietanę z kamienia nazębnego i ubijaj na małej prędkości przez 30 sekund. Zwiększ prędkość do średniej przez 30 sekund, a następnie zwiększ prędkość do wysokiej przez 30 sekund. Kontynuuj ubijanie z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty (czubki szczytów powinny ledwo zwijać się, gdy podnosisz nasadkę trzepaczki), około 1 do 2 minut dłużej. Nie przeginaj. Za pomocą przesuniętej szpatułki rozprowadź około połowy bezy na nadzieniu morelowym w równej warstwie, upewniając się, że pokrywa się mniej więcej w połowie krawędzi skórki (nie zostawiaj żadnych dziur, bo beza kurczy się, gdy stygnie, a nadzienie będzie płakać). Pozostałą bezę przełożyć na łyżki stołowe na wierzch ciasta. Za pomocą szpatułki przesuniętej delikatnie naciśnij górną część każdego dollopa i szybko pociągnij w górę i od siebie, aby uzyskać wirujące szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
MorelaMorela
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
TrzepaczkaTrzepaczka
14
Piec, aż szczyty bezy są złotobrązowe, około 3 do 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Umieść na stojaku z drutu, aż płyta ciasta ostygnie w dotyku przed podaniem, około 1 1/2 do 2 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn