Placek śliwkowo-Mascarpone to Wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka crème fraîche, miód, bita śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co jest raczej złe. Spróbuj Placek śliwkowo-Mascarpone, Placek Śliwkowo-Mascarpone, oraz Tarta Śliwkowa Z Kremem Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia Pie dish withcrust; zaciskane krawędzie. W pełni upiec ciasto crust zgodnie z przepisem lub pole instrukcji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
2
Umieść śliwki w dużej misce; dodaj 1 1/2 szklankisugar i sok z cytryny. Zeskrobać nasiona z połówki fasoli wanilii; wrzucić do herbu. Divideplum mieszanka między dwoma 13x9x2 " szklane naczynia, układając śliwki pokrojone z boku i nakładając się lekko. Piecz do momentu bulgotania i lekko zagęszczonai śliwki są delikatne, ale nie rozpadają się, 40-60 minut (Czas gotowania zależy od dojrzałości śliwek).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Lekko ostudzić.
4
Za pomocą szpatułki z rowkiem przenieś śliwkido obramowanej blachy do pieczenia. Okładka luźno z folią; chill.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
5
Wlać soki w pieczeniachdry do małego rondla. Doprowadzić do boiland gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje i zmniejszony toa skąpe 1/2 Puchar, 4-5 protokół; odstawić glazury bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Połączyć pozostałe 2 łyżki cukru, mascarpone, crème fraîche, i miódw średniej misce. Zeskrobać nasiona odbarwiając połowę fasoli wanilii. Używając miksera elektrycznego, bij z dużą prędkością, dopóki mikstura nie utrzyma mocnych szczytów (nie przegrzewaj ani nie może się skrzepnąć). Zrób to z wyprzedzeniem: śliwki, glazura i krem mascarpone mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Mascarpone
Miniaturowe Wafle Waniliowe
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Rozprowadź krem mascarpone równomiernie na skórce. Ułóż kilka schłodzonych połówek śliwek szczelnie (ale nie nakładając się) w jednej warstwie na mascarpone.Zaczynając od krawędzi skorupy ciasta, układając połówki śliwek na wierzchu warstwy podstawowej, nakładając się szczelnie i tworząc spiralę. Ciasto powinno kopułować lekko w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mascarpone
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Miniaturowe Wafle Waniliowe
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
8
Za pomocą pędzla do ciasta rozprowadzić trochę glazury na śliwkach(jeśli glazura się ujędrni,delikatnie podgrzać, dodając 1 łyżkę wody i mieszając).
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
9
Ciasto pokroić w plasterki. Na wierzch wlać whippedcream i skropić większą ilością syropu śliwkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane