Pięć przypraw Tofu Stir-Fry z marchewką i selerem
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Pięć przypraw Tofu Stir-Fry z marchewką i selerem może być wybitny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje 86 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz paski wielkości zapałek marchew, shaoxing wino, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pięć przypraw Tofu Stir-fry z marchewką i selerem, Wegetariańskie Pięć Przypraw Tofu Stir-Fry, oraz Smażona fasolka szparagowa i 5-przyprawowe wytrawne Tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciepło 14-calowa średnica płaskodennym wok lub ciężki 12-calowa patelnia średnicy na dużym ogniu, aż kropla wody dodaje się do wok odparowuje na kontakt.
Dodać 1 łyżkę oleju z orzeszków ziemnych i wirować, następnie dodać tofu i Stir-smażyć, aż tofu po prostu zaczyna brązowy, o 1 minutę.
Przenieść tofu na talerz.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju arachidowego do tego samego woka (nie czyścić).
Dodaj marchew, seler, i Szechuan zakonserwowane warzywa i Stir-smażyć, aż marchew będą chrupiące-przetargu, o 3 protokół. Powrót tofu do wok; dodać wino ryżowe, sól, cukier, i biały pieprz. Smażyć na mieszance, około 1 minuty.
Zdjąć patelnię z ognia; wymieszać z olejem sezamowym i podawać.