Pięć przypraw Smażone kalmary z sezamem i limonką może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 48g białka, 488g tłuszczu, oraz w sumie 4754 kalorii. Na 8,75 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka nasion sezamu, szalotki, olej z orzeszków ziemnych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Smażone kalmary z różową lemoniadą Chili i redukcją tamaryndowca na czarnym ryżu sezamowym, Smażone Kalmary, oraz Smażone Kalmary dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przygotować kalmary przez krojenie rur na 1/2-calowe paski i cięcia macki w połowie w dół centrum. Spłukać i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
2
W dużej plastikowej torbie do przechowywania żywności Wrzuć mąkę, Chiński proszek pięciu przypraw, nasiona sezamu i 1/2 łyżki koszernej soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chinese Five Spice
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
3
Dodaj kalmary. Uszczelnić i wstrząsnąć worek, aż kalmary jest pokryta w mieszaninie mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
4
Rozgrzać olej roślinny w woku, holenderskim piekarniku lub żeliwnej frytkownicy do 188°.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Przelej kalmary na durszlak lub sitko i potrząśnij zlewem, aby usunąć nadmiar mąki. Używając rąk, ostrożnie dodać połowę kalmarów do oleju, przynosząc go tak nisko, jak to możliwe do oleju przed upuszczeniem, aby zapobiec rozpryskiwania. Smażyć, stale mieszając pająkiem z siatki drucianej, aż do uzyskania złotego koloru i chrupiącego, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kałamarnica
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Przełożyć na duży papierowy talerz wyłożony ręcznikiem i natychmiast doprawić solą. Powtórz z drugą porcją.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Wrzucić smażone kalmary z zieloną cebulą, kolendra, dodatkowe nasiona sezamu i skórki z limonki i podawać z wapna klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Klin Wapienny
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Kałamarnica
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek