Pięć przypraw Smażone kalmary z sezamem i limonką
Pięć przypraw Smażone kalmary z sezamem i limonką może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 48g białka, 488g tłuszczu, oraz w sumie 4754 kalorii. Na 8,75 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka nasion sezamu, szalotki, olej z orzeszków ziemnych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Smażone kalmary z różową lemoniadą Chili i redukcją tamaryndowca na czarnym ryżu sezamowym, Smażone Kalmary, oraz Smażone Kalmary dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować kalmary przez krojenie rur na 1/2-calowe paski i cięcia macki w połowie w dół centrum. Spłukać i osuszyć.
W dużej plastikowej torbie do przechowywania żywności Wrzuć mąkę, Chiński proszek pięciu przypraw, nasiona sezamu i 1/2 łyżki koszernej soli.
Dodaj kalmary. Uszczelnić i wstrząsnąć worek, aż kalmary jest pokryta w mieszaninie mąki.
Rozgrzać olej roślinny w woku, holenderskim piekarniku lub żeliwnej frytkownicy do 188°.
Przelej kalmary na durszlak lub sitko i potrząśnij zlewem, aby usunąć nadmiar mąki. Używając rąk, ostrożnie dodać połowę kalmarów do oleju, przynosząc go tak nisko, jak to możliwe do oleju przed upuszczeniem, aby zapobiec rozpryskiwania. Smażyć, stale mieszając pająkiem z siatki drucianej, aż do uzyskania złotego koloru i chrupiącego, około 2 minut.
Przełożyć na duży papierowy talerz wyłożony ręcznikiem i natychmiast doprawić solą. Powtórz z drugą porcją.
Wrzucić smażone kalmary z zieloną cebulą, kolendra, dodatkowe nasiona sezamu i skórki z limonki i podawać z wapna klinów.