Pięć przypraw jagnięcina ze śliwkowym Chutney

Pięć przypraw jagnięcina ze śliwkowym Chutney
Pięć przypraw jagnięcina ze śliwkowym Chutney może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $14.69 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 704 kalorie, 69g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka czosnku, pięć przypraw w proszku, SOS oy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać kiwi można śledzić to danie główne z Kiwi-jagoda Pawłowa jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pięć przypraw jagnięcina ze śliwkowym Chutney, Grillowana Noga Jagnięcina Z Perłową Cebulą I Śliwkowym Chutney, oraz Śliwkowy Chutney.

Instrukcje

1
Czosnek, imbir, kiwi, sos rybny, 1 łyżka sosu sojowego, olej roślinny, 1 łyżeczka pięć przypraw w proszku i sól w małym robocie lub blenderze i proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Barbecue Hoisin W Wersji Chińskiej1/3 Szklanki Sosu Barbecue Hoisin W Wersji Chińskiej
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sos RybnySos Rybny
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Kolorowe Ciastka Ryżowe MochiKolorowe Ciastka Ryżowe Mochi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Rozprowadzić marynatę po obu stronach każdego kawałka jagnięciny i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub do 24 godzin. Aby sos, dodać czerwone wino, laska cynamonu, pięć przypraw w proszku, brązowy cukier, i sos sojowy do małego rondla i gotować, aż będzie gęsty i syropowaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Barbecue Hoisin W Wersji Chińskiej1/3 Szklanki Sosu Barbecue Hoisin W Wersji Chińskiej
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Zdjąć laskę cynamonu i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
4
Rozgrzać grill, aż będzie bardzo gorąco. Tak długo, jak kotlety są cieńsze niż 1/2 cala, powinny gotować bez spalania na bardzo gorącym grillu, ale jeśli kotlety są grubsze, możesz użyć średnio wysokiego ciepła lub zbudować dwie strefy temperaturowe, jeśli używasz węgla drzewnego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Usunąć nadmiar marynaty z kotletów jagnięcych i umieścić na grillu. Przykryj i pozostaw jagnięcinę niezakłóconą, aż będziesz miał na niej ładne ślady grilla.Odwróć kotlety, przykryj i grilluj, aż będą ugotowane do pożądanej doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Przełożyć jagnięcinę na talerz i namiot folią. Gdy mięso jest gotowe, doprowadzić sos do wrzenia na dużym ogniu i dodać śliwki. Gotować, aż śliwki są gotowane i sos jest gęsty (około 1-2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
7
Jagnięcinę podawać ze śliwkowym chutney i udekorować kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn