Pięć przypraw jagnięcina ze śliwkowym Chutney

Pięć przypraw jagnięcina ze śliwkowym Chutney może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $14.69 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 704 kalorie, 69g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka czosnku, pięć przypraw w proszku, SOS oy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać kiwi można śledzić to danie główne z Kiwi-jagoda Pawłowa jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pięć przypraw jagnięcina ze śliwkowym Chutney, Grillowana Noga Jagnięcina Z Perłową Cebulą I Śliwkowym Chutney, oraz Śliwkowy Chutney.
Instrukcje
Czosnek, imbir, kiwi, sos rybny, 1 łyżka sosu sojowego, olej roślinny, 1 łyżeczka pięć przypraw w proszku i sól w małym robocie lub blenderze i proces do gładkiej.
Rozprowadzić marynatę po obu stronach każdego kawałka jagnięciny i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub do 24 godzin. Aby sos, dodać czerwone wino, laska cynamonu, pięć przypraw w proszku, brązowy cukier, i sos sojowy do małego rondla i gotować, aż będzie gęsty i syropowaty.
Zdjąć laskę cynamonu i odstawić na bok.
Rozgrzać grill, aż będzie bardzo gorąco. Tak długo, jak kotlety są cieńsze niż 1/2 cala, powinny gotować bez spalania na bardzo gorącym grillu, ale jeśli kotlety są grubsze, możesz użyć średnio wysokiego ciepła lub zbudować dwie strefy temperaturowe, jeśli używasz węgla drzewnego.
Usunąć nadmiar marynaty z kotletów jagnięcych i umieścić na grillu. Przykryj i pozostaw jagnięcinę niezakłóconą, aż będziesz miał na niej ładne ślady grilla.Odwróć kotlety, przykryj i grilluj, aż będą ugotowane do pożądanej doneness.
Przełożyć jagnięcinę na talerz i namiot folią. Gdy mięso jest gotowe, doprowadzić sos do wrzenia na dużym ogniu i dodać śliwki. Gotować, aż śliwki są gotowane i sos jest gęsty (około 1-2 minut).
Jagnięcinę podawać ze śliwkowym chutney i udekorować kolendrą.