Piękna Cukinia Carbonara
Piękna cukinia Carbonara wymaga około 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 958 kalorii. Na 3,82 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś parmezan, ciężki krem, pancetta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Niewiele osób lubiło to danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 81%. Spróbuj Cukinia carbonara, Kluski Cukiniowe Carbonara, oraz Bucatini Carbonara z cukinią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Carbonara to klasyczny sos do makaronu z kremem, boczkiem i parmezanem i jest absolutnie pyszny. Spróbuj kupić najlepsze składniki, które można, Jak to, co naprawdę pomaga, aby to danie niesamowite. Używam kwitnącej odmiany tymianku, ale normalny tymianek jest w porządku. Jeśli chodzi o rodzaj makaronu, można podawać carbonara ze spaghetti lub linguine, ale mi opowiadały włoskie mammy (z którymi się nie spieram!), że penne jest oryginałem, więc to jest to, co używam w tym przepisie.
Zanim zaczniesz gotować, ważne jest, aby uzyskać bardzo dużą patelnię lub użyć wysokiej jednostronnej patelni do pieczenia, aby można było dobrze wrzucić makaron.
Umieść dużą patelnię osolonej wody, aby się zagotować. Połówki, a potem ćwiartki większej cukinii wzdłuż.
Wytnij i wyrzuć wszystkie puszyste środkowe kawałki i pokrój cukinię pod kątem na kawałki mniej więcej tego samego rozmiaru i kształtu, co penne. Mniejszą cukinię można po prostu drobno pokroić. Twoja woda będzie teraz wrzeć, więc dodaj penne do patelni i gotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Aby uzyskać kremowy sos carbonara, włóż żółtka do miski, dodaj śmietanę i połowę parmezanu, a następnie wymieszaj widelcem. Lekko doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Podgrzej bardzo dużą patelnię (14 cali to dobry początek-każdy dom powinien taką mieć!), dodać dobry odrobina oliwy z oliwek i smażyć pancetta lub boczek, aż ciemnobrązowy i chrupiące.
Dodać plastry cukinii i 2 duże szczypty czarnego pieprzu, nie tylko doprawić, ale dać mu trochę kopa.
Posypać liśćmi tymianku, wszystko wymieszać, tak cukinia jest pokryta całym pięknym olejem o Smaku boczku, i smażyć, aż zaczną się lekko złociste i lekko zmiękną.
Bardzo ważne jest, aby to naprawić albo twoja carbonara może skończyć się zrujnowana. Musisz pracować szybko. Gdy makaron jest ugotowany, odcedzić go, rezerwując trochę wody do gotowania. Natychmiast wrzucić makaron na patelnię z cukinią, boczkiem i pięknymi smakami, a następnie zdjąć z ognia i dodać chochlę z zarezerwowanej wody do gotowania i kremowy sos. Wymieszaj szybko. (Koniec z gotowaniem teraz, inaczej będziesz jajeczkować.)
Zbierz wszystkich przy stole, gotowi do jedzenia od razu. Podczas rzucania makaron i sos, posypać resztę parmezanu i trochę więcej wody do gotowania w razie potrzeby, aby dać jedwabisty i lśniący SOS. Szybko posmakuj do przyprawiania. Jeśli udało Ci się zdobyć kwiaty cukinii, rozerwij je na wierzch, a następnie podawaj i jedz natychmiast, ponieważ sos może stać się gęsty i szorstki, jeśli zostanie zbyt długo.
"Nasza umowa z producentami" Jamie at Home " pozwala nam udostępnić w Internecie tylko 2 przepisy na odcinek. Food Network żałuje niedogodności dla naszych widzów i foodnetwork.com użytkownicy"