Pięcioramienna kaczka z ravioli z dyni i brokułami Rabe

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać pięć przypraw kaczki z dyni ravioli i brokuły Rabe spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 5198 kalorii, 150g białka, oraz 486g tłuszczu każdy. Na 10,78 zł / porcja, ten przepis okładki 72% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako drogie danie główne. Mieszanka soli, mielonego imbiru, ravioli z grzybami i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać śliwkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 87% to danie jest super. Podobne przepisy to Pięcioramienna kaczka z ravioli z dyni i brokułami Rabe, Sałatka z fasoli żurawinowej z dyni i brokułami Rabe, oraz Makaron z dyni z pikantnymi brokułami i białą fasolą.
Instrukcje
Gotować wino śliwkowe w ciężkim średnim rondlu, aż syropy i zredukowane do hojnych 1/3 szklanki, o 16 protokół. (Można dokonać 1 dzień wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej. Przed użyciem przewiń na małym ogniu.)
Używając ciężkiego dużego noża, przeciąć każdą kaczkę wzdłuż na pół.
Odciąć kawałki nogi-uda, a następnie odciąć kawałki piersi; przyciąć nadmiar tłuszczu.
Usuń kości z kawałków piersi.
Przełóż kawałki nóg i ud oraz kawałki piersi na talerz (zachowaj pozostałe ozdoby z kaczki do innego użycia).
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Wymieszać Chiński pięć przypraw w proszku, sól, zmielony czarny pieprz i zmielony imbir w małej misce. Mieszankę przypraw Rub na kawałki kaczki.
Rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkiej dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać kawałki nogi-udo i gotować do głębokiego brązu, o 4 protokół na stronę. Przykryć patelnię i pieczonej kaczki w piekarniku, aż gotowane przez, o 45 protokół.
Przenieść kaczkę na talerz; przykryć folią, aby się ogrzać.
Rozgrzać tę samą patelnię na średnim ogniu.
Dodać piersi kaczki na patelni; gotować do pożądanej doneness, o 10 minut na stronie dla średnich.
Gotować ravioli w dużym garnku z wrzącej osolonej wody do miękkości, ale nadal twarde do gryzienia, mieszając od czasu do czasu.
Drenaż. Boczek gotować w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry, o 8 protokół.
Przełożyć boczek na papierowe ręczniki. Wyrzucić wszystkie, ale 2 kapiele łyżki na patelni.
Dodaj cebulę na patelni; smażyć do miękkości i złoty, o 12 protokół.
Dodać masło, następnie brokuły rabe i sauté tylko do momentu brokuły rabe zaczyna więdnąć.
Dodać ravioli; mieszać aż do ogrzania. Wymieszać z boczkiem. Doprawić solą i pieprzem. Podziel mieszankę ravioli między 4 talerze. Ułóż kawałki nogi-udo kaczki na szczycie ravioli. Cienko pokroić piersi kaczki i wachlować obok.
Skropić zredukowanym syropem z wina śliwkowego i podawać.
* Wino śliwkowe jest dostępne na rynkach azjatyckich, w sklepach monopolowych oraz w części alkoholowej niektórych supermarketów.
** Chiński proszek pięciu przypraw to mieszanka przypraw, która zwykle zawiera mielony anyż, cynamon, anyż Gwiaździsty, goździki i imbir; dostępne w sekcji przypraw w większości supermarketów.