Pizzocheri z kapustą włoską, ziemniakami i bitto
Pizzocheri z kapustą włoską, ziemniakami i bitto może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na dodatki. Ten przepis bezglutenowy jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,22 USD za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka , 27 g tłuszczu i łącznie 401 kalorii . Niewiele osób przygotowało ten przepis, a jedna osoba powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 40 minut . Ten przepis z Foodnetwork wymaga przepisu pizzocheri, soli, czosnku i masła. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 54% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Gnocchi z polenty z kapustą włoską i serem , Zupa z kapusty włoskiej i korzenia selera z konfiturą z pora i Pieczona wołowina peklowana z podsmażoną kapustą i pieczonymi młodymi ziemniakami .
Instrukcje
Postaw na ogniu duży garnek do gotowania makaronu, wlej 3 kwarty wody i dodaj 2 łyżki soli.
Dodaj ziemniaki i doprowadź do wrzenia. Gotuj 7 minut, aż ziemniaki będą miękkie, a następnie dodaj kapustę. Gotuj 3 do 4 minut i dodaj makaron. Ponownie doprowadź do wrzenia i gotuj 3 do 4 minut, aż makaron będzie twardy i nadal sprężysty.
W międzyczasie rozpuść masło na patelni o średnicy 10 cali, aż piana opadnie, a następnie dodaj pory, czosnek i szałwię i smaż, aż zmiękną, około 6–8 minut, po czym odstaw.
Posmaruj masłem gliniane naczynie do pieczenia i rozgrzej piekarnik do 385 stopni Fahrenheita. Włóż jedną czwartą mieszanki makaronowej do naczynia, następnie jedną czwartą mieszanki porów i jedną czwartą startego sera. Kontynuuj, aż wszystkie składniki zostaną wykorzystane.
Umieścić w piekarniku i piec przez 10 minut.
Wyjmij i wymieszaj jak z sałatką. Podawaj natychmiast w tej samej misce.