Pizze Śniadaniowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pizzy śniadaniowej. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.36 za porcję. Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 17g białka, oraz 25 g tłuszczu. Jeśli masz applewood - wędzony boczek, batch podstawowe ciasto brioche, karmelizowana cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać brioche można śledzić to danie główne z Grillowany Karmel Jabłko Brioche Sundae jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pizze Śniadaniowe, Pieczone Jajko Śniadanie Pizze, oraz Mini pizze na śniadanie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° / 180°C i umieść jeden stojak w środku, a jeden stojak w górnej trzeciej części piekarnika. Wyłożyć blachy do pieczenia pergaminem.
Kształt ciasta brioche w prostokąt o 8 w / 20 cm długości, 4 w/10 cm szerokości i 1 W/2,5 cm grubości. Za pomocą linijki i noża przetnij prostokąt na osiem kwadratów o szerokości 2 cali / 5 cm, najpierw podziel go poziomo na pół, a następnie podziel pionowo na paski o szerokości 2 cali/5 cm. Każdy kwadrat ciasta powinien ważyć około 3 1/2 oz/100 g. rozciągnij każdy kwadrat w okrąg o średnicy około 5 cali / 12 cm, tak jakbyś robił małą pizzę. Rozciągnij wewnętrzną część okręgu tak, aby był dość cienki i ukształtuj krawędź okręgu, aby utworzyć obręcz. Środek powinien być prawie cienki jak papier, a gotowe koło powinno wyglądać tak, jakbyś robił skorupę dla mini pizzy z głębokim naczyniem.
Umieścić Brioche koło na jednej z przygotowanych blach do pieczenia i powtórzyć z pozostałych placów ciasta, rozstaw je 2 do 3 w / 5 do 7,5 cm od siebie i za pomocą obu blach do pieczenia.
Używając tylnej części łyżki, rozłóż 1 łyżkę crème fraîche na podstawie każdego okręgu brioche, rozprowadzając go równomiernie na podstawie, ale pozostawiając obrzeże gołe.
Pokroić plastry boczku na pół. Dla każdej pizzy, naciśnij trzy pół plasterki boczku przeciwko Brioche krawędzi do tworzenia ściany boczku. Karmelizowaną cebulę podzielić równomiernie między pizze, łyżką i rozłożeniem cebuli obok boczku i pozostawiając środek okręgu gołym, z wyjątkiem crème fraîche.
Piec pizze, przełączając blachy do pieczenia między stojakami i obracając je z powrotem do przodu około połowy podczas pieczenia, przez około 15 minut, lub aż krawędzie pizzy zaczynają się jasnobrązowy.
Wyjmij blachy do pieczenia z piekarnika i ostrożnie rozbij jajko na środku każdej pizzy.
Posypać około 1/4 szklanki/30 g mozzarelli na szczycie każdej pizzy, obejmujące zarówno jajko i odsłonięte obręczy brioche.
Piec przez kolejne 8 do 10 minut, ponownie przełączając blachy do pieczenia między stojakami i obracając je z powrotem do przodu około połowy podczas pieczenia, lub aż ser się stopi, krawędzie jajka są gotowane, ale żółtko jest nadal wiggly, a krawędzie pizzy są złotobrązowe.
Niech pizze ostygnie przez 8 do 10 minut, aby umożliwić jajek ustawić się nieco przed podaniem.
Szynka, Ricotta i parmezan odmiana: Pomiń boczek, cebula, i mozzarella. Zastąp 4 uncje / 115 gramów pokrojonej szynki, 1 szklankę / 250 gramów świeżego mleka ser ricotta i 1 szklankę / 100 gramów świeżo startego parmezanu. Używając około 1/2 uncji / 15 gramów szynki na pizzę, rozerwać szynkę na małe kawałki i nacisnąć kawałki przeciwko Brioche obręczy do tworzenia ściany szynki.
Rozłóż 2 łyżki ricotty wzdłuż krawędzi każdej pizzy obok szynki, pozostawiając środek koła brioche gołe z wyjątkiem crème fraîche .
Piec zgodnie z zaleceniami, zastępując 2 łyżki startego parmezanu w miejsce mozzarelli posypanej jajkiem na każdej pizzy.
Pozostaw do ostygnięcia przez 8 do 10 minut przed podaniem.Pomidor i Cheddar: Pomiń boczek, cebula, i mozzarella. Zastąp 2 dojrzałe pomidory, cienko pokrojone i 8 uncji / 225 gramów sera Cheddar, cienko pokrojone. Używając 2 do 3 plastrów pomidora na pizzę, rozerwij plasterki na kawałki i naciśnij kawałki na krawędzi krawędzi brioche, aby utworzyć ścianę pomidora, pozostawiając środek okręgu brioche nagi, z wyjątkiem crème fraîche.
Piec zgodnie z zaleceniami, zastępując 1 uncja / 30 gramów plasterków Cheddar w miejsce mozzarella posypane jajkiem na każdej pizzy.
Pozostaw do ostygnięcia przez 8 do 10 minut przed podaniem.
Przedruk za zgodą Flour, Too przez Joanne Chang, © 2013 Chronicle Books