Pizze z tortilli kukurydzianych
Corn Tortilla Pizzas to danie główne wegetariańskie laktoovo . Jedna porcja zawiera 383 kalorie , 20 g białka i 15 g tłuszczu . Za 1,32 dolara za porcję przepis ten pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 16 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka oliwek, salsy, kukurydzy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 61% . Zupa z awokado, kukurydzą, pomidorami i tortillą , kukurydziany tortillan i stosy warzyw z coulis z czerwonej papryki oraz mini-pizze z karczochami, kalamata i suszonymi pomidorami z czosnkiem i rozmarynem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na patelni na średnim ogniu smaż wołowinę, cebulę i zieloną paprykę, aż mięso nie będzie już różowe; odcedź. W misce wymieszaj koncentrat pomidorowy z wodą, aż się połączą; dodaj salsę. Wymieszaj z mieszanką mięsną. Wymieszaj z kukurydzą, pomidorami, oliwkami i przyprawami.
Połóż tortille na nieposmarowanych blachach do pieczenia.
Posmaruj każdą porcję 1/4 szklanki mieszanki mięsnej, pozostawiając około 1/2 cala od brzegu, a następnie posyp 1/4 szklanki sera.
Piec w temperaturze 375° przez 5–7 minut lub do momentu roztopienia się sera.