Pizze z tapenadą z oliwek i serem pecorino
Pizzetta z tapenadą z oliwek i serem pecorino może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dodatki. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 2,01 USD za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 287 kalorii , 8 g białka i 19 g tłuszczu . Jeśli masz pod ręką sól i pieprz, tapenadę z oliwek, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 31% . Ta ocena nie jest tak doskonała. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Pieczone grzanki z pomidorami i tapenadą z oliwek , Faszerowany łosoś z tapenadą z pomidorów i oliwek oraz Tapenada z czosnkiem i oregano z oliwek .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita.
Wymieszaj czosnek z tapenadą.
Pokrój ciasto na 4 kawałki (1 1/2-uncjowe kawałki) i rozwałkuj je na grubość 1/8 cala (jeśli to możliwe, rozwałkuj do pożądanej grubości za pomocą maszynki do makaronu). Przykryj wierzch rozwałkowanego ciasta pastą oliwną i mieszanką czosnku.
Skropić każdą pizzertę oliwą z oliwek.
Posyp tymiankiem, solą i pieprzem.
Połóż pecorino na wierzchu pizzy.
Połóż pizze na lekko posypanej mąką blasze do pieczenia.
Piecz je przez 15 minut lub do momentu, aż będą jasnobrązowe (cienkie i o konsystencji krakersa).
Pozostawić do ostygnięcia na około 10 minut, a następnie podawać.