Pizze Winylowe
Pizze winylowe mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 2,85 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 657 kalorii, 28g białka, oraz 39g tłuszczu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 18 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką płatki pieprzu, proszek czosnkowy, pieczoną paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy obejmują Małe Pizze, Soppressata Pizzas, oraz Pizze Portobello.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Przykryj pizze serem, 1 worek na skorupkę. Do każdej pizzy dodaj około 1/2 łyżeczki oregano, płatków czerwonej papryki i proszku czosnkowego.
Piec, aż ser będzie brązowy i musujący, 8-10 minut.
Zmiel oliwki w robocie kuchennym.
Za pomocą szpatułki do ciasta lub gumowej szpatułki rozłóż oliwki na gorącej pizzy prosto z piekarnika, pozostawiając okrągłą przestrzeń o szerokości 4 cali na środku pizzy.
Dodaj pieczoną czerwoną paprykę na środek każdej pizzy. Gotowe pizze powinny wyglądać jak płyty winylowe.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Pizzan w menu? Spróbuj połączyć z winem Sangiovese, Shiraz i Barbera. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, takiego jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek po kwiaty mieczyk i ziemisty krzemień. Garbnikowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem. Polecany do mięsa z grilla, np. krojonego steku Chianina lub do dziczyzny, np. bażanta nadziewanego truflami. Doskonale komponuje się również z dojrzałym serem.