Pizze Ormiańskie (Lahmahjoon)
Ormiańska Pizza (Lahmahjoon) wymaga około 50 minut od początku do końca. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 267 kalorii, 15g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz chlebek pita, miętę, limonkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pizze Ormiańskie (Lahmahjoon), Lahmahjoon (Ormiańska Pizza), oraz Lahmahjoon Pizza.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Jagnięcinę przyprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę, czosnek i paprykę i mieszać, aż tylko zacznie brązowieć. Wymieszać z kminkiem, kurkumą, papryką i kozieradką.
Natychmiast dodaj zmieloną jagnięcinę. Wyciśnij cytrynowy klin na jagnięcinę i wrzuć skórkę do mieszaniny. Rozbić mięso i mieszać, aż zbrązowieje.
Wymieszać pomidory, ketchup i pietruszkę. Nadal gotować na wolnym ogniu, aż większość płynu odparuje, 10 do 15 minut. Mieszaninę należy smarować, ale nie za mokro lub pitas stanie się rozmokły.
Ułóż pitas na dużej blasze do pieczenia, chyba że pieczysz je bezpośrednio na stojaku piekarnika. Łyżka mieszanki mięsa na pitas i wygładzić w równą warstwę w ciągu 1/8 cala od krawędzi pita.
Posypać serem feta na mieszance mięsnej.
Piec pitas, aż krawędzie są lekko chrupiące i mięso jest lekko rumiane, ale nie wysuszone, o 10 do 20 protokół w zależności od tego, czy pitas są na blasze do pieczenia lub na stojaku piekarnika. Wyciśnij limonkę lekko na wierzch, posyp posiekaną miętą i ciesz się!