Pizzaiola ze stekiem
Pizzaiola ze stekiem może być właśnie tym bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym przepisem, którego szukałeś. To danie główne ma 329 kalorii , 34 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Za 3,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Ten przepis z Foodnetwork ma 40 fanów. Mieszanka soli koszernej, płatków pieprzu, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest idealny na Walentynki . Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 98% , co jest niesamowite. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również : Stek z antrykotu ze szparagami , Stek z antrykotu z sosem grzybowym i Azjatycki stek z antrykotu .
Instrukcje
Posyp stek całą powierzchnią 1/4 łyżeczki soli.
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużej patelni na średnio wysokim ogniu.
Dodaj stek i smaż, aż się zrumieni, około 2 minuty z każdej strony.
Dodaj czosnek do patelni. Gdy zacznie skwierczeć, dodaj cebulę i paprykę i smaż, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zmiękną, około 4 minut.
Dodaj pepperoncini, pomidory, oregano, płatki czerwonej papryki i 3/4 szklanki wody i wymieszaj, aby połączyć. Doprowadź do szybkiego wrzenia, a następnie włóż stek do sosu i gotuj na wolnym ogniu, przewracając raz, aż będzie średnio wysmażony, około 7 minut.
Przenieś stek na deskę do krojenia i odstaw na około 5 minut. Kontynuuj gotowanie sosu, aż zgęstnieje, około 3 minut. Pokrój stek w cienkie plasterki w poprzek włókien i podziel na talerze. Na wierzchu polej sosem i pietruszką.
Tłuszcz 12 g (nasycony 3 g)
Zdjęcie autorstwa Antonisa Achilleosa