Pizzaiola ze stekiem

Pizzaiola ze stekiem
Pizzaiola ze stekiem może być właśnie tym bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym przepisem, którego szukałeś. To danie główne ma 329 kalorii , 34 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Za 3,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Ten przepis z Foodnetwork ma 40 fanów. Mieszanka soli koszernej, płatków pieprzu, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest idealny na Walentynki . Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 98% , co jest niesamowite. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również : Stek z antrykotu ze szparagami , Stek z antrykotu z sosem grzybowym i Azjatycki stek z antrykotu .

Instrukcje

1
Posyp stek całą powierzchnią 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużej patelni na średnio wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj stek i smaż, aż się zrumieni, około 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
4
Przenieść na talerz.
5
Dodaj czosnek do patelni. Gdy zacznie skwierczeć, dodaj cebulę i paprykę i smaż, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zmiękną, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodaj pepperoncini, pomidory, oregano, płatki czerwonej papryki i 3/4 szklanki wody i wymieszaj, aby połączyć. Doprowadź do szybkiego wrzenia, a następnie włóż stek do sosu i gotuj na wolnym ogniu, przewracając raz, aż będzie średnio wysmażony, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Słodkie Linki Johnsonville® Mild Italian Sausage Links, Pokrojone W 1/2-calowe PlasterkiSłodkie Linki Johnsonville® Mild Italian Sausage Links, Pokrojone W 1/2-calowe Plasterki
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
7
Przenieś stek na deskę do krojenia i odstaw na około 5 minut. Kontynuuj gotowanie sosu, aż zgęstnieje, około 3 minut. Pokrój stek w cienkie plasterki w poprzek włókien i podziel na talerze. Na wierzchu polej sosem i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
8
Podawać z focaccią.
Składniki, których będziesz potrzebować
FocacciaFocaccia
1
Kalorie 318
2
Tłuszcz 12 g (nasycony 3 g)
3
Cholesterol 51 mg
4
Sód 668 mg
5
Węglowodany 16 g
6
Błonnik 4 g
7
Białko 35g
8
Zdjęcie autorstwa Antonisa Achilleosa
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia92
Magazyn