Pizza Ze Świeżymi Ziołami
Pizza ze świeżymi ziołami zajmuje około 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 1 i kosztuje 7,21 USD za porcję. To danie główne ma 1853 kalorii, 54g białka, oraz 92g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 50 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, mąkę, kulki mozzarelli i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 97%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Pizza Ze Świeżymi Ziołami, Pizza Pesto ze świeżymi pomidorami i Mozzarellanem i doskonałą pizzą w domu, oraz Pizza Pesto ze świeżymi pomidorami i Mozzarellanem i doskonałą pizzą w domu dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: wałek do ciasta
Posyp drożdże 3/4 szklanki ciepłej (Nie letniej) wody w misce i odstaw na chwilę.
W mikserze dodaj mąkę i 1/2 łyżeczki soli, a gdy mikser pracuje na niskich obrotach (z nasadką łopatkową), powoli wlej oliwę z oliwek i kontynuuj, aż się wymieszają. Następnie wlej mieszaninę drożdży / wody i mieszaj, aż się połączy.
Osobną miskę posmarować lekką mżawką oliwy z oliwek, włożyć ciasto i uformować w kulkę. Wrzuć kulkę ciasta do oliwy z oliwek, a następnie szczelnie przykryj miskę folią i pozwól, aby ciasto wyrosło przez co najmniej 1 godzinę lub do 3 lub 4 dni.
Ustaw ruszt piekarnika w najniższej pozycji i rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Skrop dużą blachę do pieczenia oliwą z oliwek.
Ciasto do pizzy rozwałkować tak cienko, jak to możliwe i ułożyć na blasze do pieczenia.
Skrop oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, posyp solą i pieprzem i ułóż plasterki mozzarelli na całym cieście.
Piecz, aż skórka się zarumieni, a ser będzie musujący, 12 do 15 minut.
Włóż rukolę, całe liście bazylii i pietruszkę do miski i wymieszaj z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i octem balsamicznym. Rozsyp pizzę, posyp startym parmezanem i podawaj.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Wino Sangiovese, Shiraz i Barbera to moje najlepsze typy na pizzę. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, takiego jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano]()
Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano
Intensywnie rubinowa czerwień o przyjemnych aromatach, które są trwałe i owocowe. Wytrawne, ale jednocześnie owocowe. Miękkie i świeże na podniebieniu.