Pizza ze szpinakiem i ricottą
Przepis szpinak i Ricotta Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 6. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 143 kalorie. Jeśli masz małe liście szpinaku, częściowo odtłuszczone ser ricotta, parmezan i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pizza ze szpinakiem i ricottą, Zdrowa Pizza ze szpinakiem i ricottą, oraz Ciasto Na Pizzę Faszerowane Szpinakiem I Brokułami Ricotta.
Instrukcje
Wyjąć domowe ciasto na pizzę z lodówki; odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
Pokryj 12-calową perforowaną patelnię do pizzy sprayem do gotowania.
Umieścić ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni; zwinąć w 12-calowe koło.
Ciasto przełożyć na przygotowaną patelnię, wytrząsając nadmiar mąki.
Ciasto równomiernie posmarować olejem.
Sos do pizzy w stylu równomiernie na cieście, pozostawiając granicę 1/4 cala.
Posypać parmezanem; wierzch równomiernie szpinakiem i czosnkiem.
Mozzarellę posypać szpinakiem. Łyżka łyżeczki ricotty nad mozzarellą.
Piec w 500 przez 12 minut lub aż mozzarella topi się i brązowieje Skórki.
Odstawić 5 minut; top z plasterkami pomidora.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.