Pizza z tuńczykiem i pomidorem z Aioli

Pizza z tuńczykiem i pomidorem z Aioli
Pizza z tuńczykiem i pomidorami z Aioli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 568 kalorii, 16G białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka cebuli, oliwy z oliwek, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Spróbuj Tajski Tunan i Pizza pomidorowa, Grillowany Tuńczyk Z Aioli, oraz Tuńczyk Cytrynowy-Aioli Bruschetta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce, wymieszać ciepłą wodę i drożdże; odstawić, aż spieniony, 5 protokół. Wymieszać z zimną wodą, 3 łyżkami mąki uniwersalnej i mąką żytnią. Przykryć i odstawić do szampana, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Cukier Puder, W Razie Potrzeby (ok.Cukier Puder, W Razie Potrzeby (ok.
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wymieszać w pozostałych 2 1/4 szklanki mąki, oliwy z oliwek i soli. Obrócić ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i ugniatać, aż będzie miękkie i gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
3
Przenieść ciasto do dużej naoliwionej miski, przykryć folią i odstawić do podwojenia luzem, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Rozgrzej piekarnik do 500 i ustaw kamień do pizzy na spodzie piekarnika. Na posmarowanej mąką powierzchni roboczej, uderz ciasto w dół i podziel na trzecie. Kształt każdy kawałek w piłkę. Przykryć 2 kawałki folią i odstawić na 15 minut. Pozostałą część owinąć w plastik i zamrozić do późniejszego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
PunchPunch
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
5
W małej misce, połączyć czosnek z sokiem z cytryny i majonezem. Doprawić aioli solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
AioliAioli
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Na średniej patelni podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj cebulę, przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 8 protokół. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
8
Obficie mąka skórki do pizzy. Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj lub rozciągnij 1 kulkę ciasta na 12-calową rundę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Przełożyć do skórki do pizzy i posmarować ciasto oliwą z oliwek. Połowę cebuli, pomidorów i tuńczyka rozetrzyj na pizzy i przesuń na gorący kamień.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
10
Piec pizzę przez około 7 minut, aż będzie chrupiąca i bulgocząca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
11
Wyjąć z piekarnika i skropić pizzę z połowy aioli. Wierzch z połową bazylii i rukoli, pokroić w kliny i podawać. Powtórz z pozostałym ciastem i dodatkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
AioliAioli
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Merlot Dyrektora. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
Merlot dyrektora
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn