Pizza z pomidorami, szparagami i bazylią
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pizzy z pomidorami, szparagami i bazylią. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 318 kalorii, 15g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz po przekątnej pokrojone szparagi, komercyjne pesto, wstępnie rozdrobniony częściowo odtłuszczony ser mozzarella i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pizza ze świeżymi pomidorami i bazylią, Pizza z kiełbasą, pomidorami i bazylią, oraz Tak, Zgadłeś! Pizza Caprese z pomidorami i bazylią.
Instrukcje
Szparagi na parze, pod przykryciem, 2 minuty lub do chrupkości-przetargu. Spłukać pod zimną bieżącą wodą; dobrze spuścić i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Umieść ciasto do pizzy na patelni do pizzy lub blasze do pieczenia. Lekko pokryć skórkę pizzy sprayem do gotowania.
Rozprowadzić pesto równomiernie na skórce. Ułóż pomidory i szparagi na pesto.
Piec w temperaturze 450 przez 15 minut lub do rozpuszczenia sera i dokładnego podgrzania pizzy.
Wyjąć z piekarnika i posypać bazylią.
Pokroić na 8 plastrów i od razu podawać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.