Pizza Z Patelni: Tiganopitta
Patelnia Pizza: Tiganopitta może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 491 kalorii, 12g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka oliwy z oliwek, ciepłej wody, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pizza Z Patelni, Pizzan na patelni, oraz Pizza Z Patelni.
Instrukcje
W misce wymieszać drożdże i ciepłą wodę.
Odstawić i zakwitnąć na około 20 minut.
Wymieszać na małej prędkości, mąkę, zimną wodę, oliwę z oliwek i sól. Najpierw powoli wbijaj, a następnie zwiększaj prędkość miksera, gdy mąka jest włączona. Zmniejsz prędkość i wymieszaj, aż ciasto stanie się miękkie i zacznie odrywać się od boków miski.
Wylać na mąkę. Wyrobić ciasto dodając mąkę do pyłu w razie potrzeby. Uformuj ciasto w dużą kulkę i przykryj ręcznikiem, aby odstawić, aż podwoi się rozmiar, około 1 godziny.
Rozgrzać patelnię z 2 łyżkami oliwy z oliwek i dodać pory. Włączyć ciepło do średniej wysokości i pot pory, aż miękkie i półprzezroczyste. Odstawić i ostudzić. Gdy gotowe, pokroić ciasto na kawałki 6 uncji.
Rozwałkuj go do około 1 / 2-calowy gruby okrąg nieco mniejszy niż patelnia.
Rozgrzać dużą patelnię z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Umieść walcowane ciasto na patelni i odwróć go do brązowego po obu stronach. Po zrumienieniu posypać wierzch serem feta, pora, 1 łyżeczką soli i pieprzem.
Piec w rozgrzanym 350 stopni F. piekarnik na tyle długo, aby ser się stopił. Wyciągnij z piekarnika i pokrój na 6 sztuk.