Pizza z mąki z ciecierzycy z pomidorem i parmezanem
Przepis Pizza z mąki z ciecierzycy z pomidorem i parmezanem jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 8 i kosztuje 20 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 94 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz mąkę z ciecierzycy, rozmaryn, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciecierzyca Mąka Pizza Crust, Mąka Z Ciecierzycy Śniadanie Pizza, oraz Makaron z mąki z ciecierzycy z pikantnym porem i sosem pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. Mąkę z ciecierzycy przesiać z solą do średniej miski. Powoli dodaj 1/4 szklanki wody, stale ubijając, tworząc pastę. Ubić drewnianą łyżką, aż będzie gładka.
Ubij pozostałe 3/4 szklanki wody i pozostaw ciasto w temperaturze pokojowej na 30 minut, a następnie wymieszaj z rozmarynem.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w 12-calowej patelni odpornej na przywieranie. Wymieszać ciasto raz, wlać do patelni i skropić pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na wierzchu. Gotować pizzę na umiarkowanie wysokim ogniu, aż dno jest złoty i chrupiące, a góra jest prawie ustawiony, 2 do 3 protokół. Burst wszelkie duże pęcherzyki powietrza z końcówką noża.
Posypać pomidora, cebula, parmezan i pieprz na górze, następnie umieścić patelnię pod brojlerem i gotować, aż pizza jest złoty i chrupiące, 4 do 5 protokół. Wsuń pizzę na powierzchnię roboczą, pokrój w kliny i podawaj na gorąco.