Pizza z mostkiem BBQ
Pizza Brisket Flatbread z grilla może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 405 kalorii , 24 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 1,74 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. To niedrogi przepis dla miłośników kuchni żydowskiej. Dzięki temu przepisowi Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Udaj się do sklepu i kup mąkę, mostek wołowy, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 48% . Ten wynik jest całkiem niezły. Wypróbuj pizze Flatbread , Chorizo Flatbread Pizza i Meksykańskie pizze Flatbread , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej, zamykanej plastikowej torbie połącz 1 szklankę sosu barbecue, ocet, 1/4 szklanki zielonej cebuli i 1/4 szklanki kolendry.
Posyp mostek solą i pieprzem; Dodaj do torby. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez 8 godzin lub przez noc.
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Przygotuj grill na ciepło pośrednie, używając miski ociekowej.
Umieść mostek na patelni; grillować pod przykryciem na pośrednim małym ogniu przez 1 godzinę.
Dodaj 10 brykietów do węgli. Przykryj i grilluj około 1-1/4 godziny dłużej lub do momentu, aż mięso będzie miękkie jak widelec, w razie potrzeby dodając więcej brykietów. Gdy ostygnie, rozdrabniaj mięso dwoma widelcami; odłożyć na bok.
W międzyczasie w dużej misce wymieszaj 2-3/4 szklanki mąki, cukier, sól i drożdże.
Dodaj wodę i olej; ubijaj, aż będzie gładkie. Dosyp pozostałą mąkę i wyrób miękkie ciasto (ciasto będzie lepkie).
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny. Uderz ciasto w dół; podzielić na dwie części.
Rozwałkuj każdy na 15-calowy placek. koło.
Grilluj każde kółko pod przykryciem na średnim ogniu przez 1-2 minuty z jednej strony lub do momentu, aż lekko się zarumieni. Odłożyć na bok.
Posmaruj cebulę olejem; grilluj przez 4-5 minut lub do miękkości, raz obracając.
Zdjąć z ognia; posiekać i odstawić.
Posmaruj grillowaną stronę każdego ciasta pozostałym sosem barbecue. Na wierzch połóż posiekany mostek, cebulę, ser, pozostałą zieloną cebulę i kolendrę.
Połóż pizzę na grillu; przykryj i gotuj na średnim ogniu przez 8–10 minut lub do momentu, aż skórka się lekko zarumieni, a ser roztopi. W połowie pieczenia obróć pizzę, aby równomiernie się zarumieniła. Powtórz z pozostałą pizzą.
Polecane wino: (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Napój Alkoholowy, Piersi Bażanta Jeśli), Składnik, Wytrawne Czerwone Wino, Kategoria Produktów Spożywczych, Shiraz, Wytrawne Białe Wino, Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Likier Granatowy Lub Sok żurawinowy, Chianti, Typ Elementu Menu, Wino Barbera, Verdicchio, Trebbiano, Sangiovese
Płaska Pizza w menu? Spróbuj połączyć z winem, napojem alkoholowym i białym winem. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Mieszanka NV Duplin Wine Cellars Scuppernong Blush Carolina Blend z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![NV Duplin Wine Cellars Scuppernong Blush Mieszanka Carolina]()
NV Duplin Wine Cellars Scuppernong Blush Mieszanka Carolina
Scuppernong Blush wytwarzany jest ze słynnych winogron Scuppernong, lekko zmieszanych z naszymi winogronami Coastal James. Jest to idealne wino do picia podczas romantycznych spacerów po plaży lub po prostu siedzenia przy basenie w ciepłe letnie noce. Blush Scuppernong najlepiej smakuje podawany schłodzony