Pizza z kurczakiem i Pepperoni
Pizzan z kurczakiem i Pepperoni to śródziemnomorskie danie główne. Za 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis daje 8 porcji z 261 kalorii, 15g białka, oraz 10g tłuszczu każdy. Przynosi ci smak domu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pokrojonych brokułów, sera mozzarella, kurczaka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują Pepperoni Pizza Chicken Fingers, Pepperoni Pizza Chicken Rollups, oraz Pepperoni Pizza Chicken Rollups.
Instrukcje
Połóż skórkę na lekko natłuszczonej patelni do pizzy.
Posmaruj sosem do pizzy. Na wierzch z brokułami, kurczakiem, pieczarkami, pepperoni i pomidorami.
Piec w temperaturze 400° przez 15-20 minut lub do podgrzania.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Wino Sangiovese, Shiraz i Barbera to moje najlepsze typy na pizzę. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, takiego jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Możesz spróbować Fantini Sangiovese. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
Fantini Sangiovese
Granat czerwony kolor. Intensywny i trwały, owocowy z winną nutą i przychylnością drewna. Średnie ciało, dobre taniny, zrównoważone i gotowe do picia.Doskonałe ze wszystkimi typowymi daniami włoskiej tradycyjnej kuchni, z mięsem i pieczoną rybą.