Pizza Z Karczochami Kiełbasianymi
Kiełbasa Karczoch Pizza trwa około 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 315 kalorii, 17g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Za $1.29 za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z Taste of Home wymaga marynowanych serc karczochów, mąki chlebowej, oliwy z oliwek i kiełbasy z indyka. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. Z łyżką wynik 37%, to danie nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pizza Z Karczochami, Pizza Z Karczochami, oraz Pizza Z Karczochami.
Instrukcje
Na patelni do pieczenia chleba umieść pierwsze sześć składników w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybierz ustawienie ciasta (sprawdź ciasto po 5 minutach mieszania; w razie potrzeby dodaj 1 do 2 łyżek wody lub mąki). Po zakończeniu cyklu obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię. Uderz w dół; przykryj i odstaw na 10 minut.
W międzyczasie na patelni nieprzywierającej pokruszyć i ugotować kiełbasę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odcedzić. Wciśnij ciasto do 13 cali. x 9-w. blacha do pieczenia pokryta sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 425° przez 12-14 minut lub do lekkiego zrumienienia.
Połącz pomidory i włoską przyprawę; rozłożone na skórce.
Posyp kiełbasą, karczochami, oliwkami i serem.
Piecz przez 14-18 minut lub do momentu, aż skórka się zarumieni, a sery się stopią.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Pizzę można łączyć z winem Sangiovese, Shiraz i Barbera. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, takiego jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek po kwiaty mieczyk i ziemisty krzemień. Garbnikowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem. Polecany do mięsa z grilla, np. krojonego steku Chianina lub do dziczyzny, np. bażanta nadziewanego truflami. Doskonale komponuje się również z dojrzałym serem.