Pizza z grilla Shauna James Ahern

Pizza z grilla Shauna James Ahern może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 481 kalorii, 14g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 1,05 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 40 mówi, że trafił w sedno. Jest idealny do 4 Lipca. Jeśli masz sproszkowane łuski psyllium, jajko, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Shauna James Ahern ' s Berbere Seasoning, Quinoa Shauna James Ahern-faszerowane papryki, oraz Shauna James Ahern ' s Injera (Ethiopian Flatbread) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mąkę, łuski psyllium, drożdże, cukier i sól w misce miksera stojącego. Po uruchomieniu miksera na stojaku dodaj jajko i olej.
Powoli skropić połowę wody i dalej mieszać ciasto.
Wlać więcej wody i wymieszać, aż będzie lepka kulka ciasta, która spadnie z wiosła po zatrzymaniu miksera. Nie dodawać więcej mąki. Bezglutenowe ciasta są bardziej mokre niż ciasta glutenowe.
Ciasto przekładamy do lekko nasmarowanej miski.
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia, aż Tekstura ujędrni się w coś zbliżonego do tradycyjnego ciasta do pizzy, 1 do 2 godzin.
Olej ręce ponownie. Delikatnie obrócić ciasto na mąkę.
Pokrój go na 6 równych kawałków i uformuj je w kulki. Przykryj je wilgotną szmatką i pozostaw ciasto na kolejne 30 minut.
Odpal grilla. Zrób to tak gorąco, jak tylko możesz. (Jeśli masz termometr na grillu, powinien odczytywać ponad 371°.)
Rozwałkuj każdą z kulek ciasta na owal o długości około 6 cali. (Może pomóc rozwałkować je między 2 kawałkami lekko nasmarowanego pergaminu, aby uniknąć przyklejenia.)
Ułożyć owal ciasta, od strony oleju w dół, na grillu. Powtórzyć z pozostałym ciastem. (Jeśli masz mały grill, być może będziesz musiał to zrobić partiami.)
Umieścić pokrywkę na grillu i gotować, aż dno pizzy są ustawione i mają znaki grill, 4 do 6 minut. Zdejmij skórki z pizzy z grilla.
To jest miejsce na pizzę. Oczywiście, możesz użyć wszystkiego. Jednak lubię, aby to było proste.
Posmaruj grillowaną stronę oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i sosem pomidorowym i połóż pizzę z powrotem na grillu przez 3 minuty.
Dodaj trochę świeżej mozzarelli masz rozdarty rękami. Zamknij pokrywę grilla i niech pizze gotować, aż mozzarella stopi. Wyjmij pizzę z grilla i wrzuć kilka świeżych liści bazylii i posypkę soli koszernej.
Uwaga: Jeśli chcesz, możesz zrobić to na noc przed tym, jak chcesz go ugotować, z zimną wodą i włożyć do lodówki.
Niech ciasto osiągnie temperaturę pokojową przed grillowaniem. Możesz wyjąć kawałek ciasta, aby zrobić trochę pizzy co noc przez tydzień. Ta pizza również piecze się świetnie w piekarniku. Ustaw piekarnik tak wysoko, jak to tylko możliwe i podgrzewaj przez 30 minut. Jeśli masz kamień do pizzy, włóż go przed włączeniem piekarnika. Możesz użyć tacy na pizzę, dużego kawałka papieru do pergaminu lub umieścić ciasto na pizzę bezpośrednio na kamieniu do pizzy. Użyj połowę ciasta ten przepis daje na 12-calową pizzę.