Pizza Z Grilla Napoletana
Przepis Grillowana Pizza Napoletanan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.48 za porcję. To danie główne ma 490 kalorii, 17g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka czosnku, sól koszerna, ser jack, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 120 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Omlet Napoletana, Pastiera Napoletana, oraz Polpette alla Napoletana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, drożdże i sól połączyć w misce miksera Stoiska i ubijać do uzyskania jednorodności.
Dodać wodę i ugniatać z mocowaniem haka ciasta przez dziesięć minut, aż piłka będzie gładka i elastyczna i jest czysto z boków miski(piłka będzie przyklejona do miski na dole). Przykryć miskę miksera folią i przechowywać w lodówce na noc. Ciasto powinno w przybliżeniu podwoić rozmiar.
Następnego dnia użyj mąki rąk, aby wrzucić ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą.
Zwiń w kłodę i podziel na cztery równe kawałki za pomocą skrobaka lub noża. Uformuj każdy kawałek w kulkę, zbierając ciasto w kierunku dołu. Lekko olej 4 małe pojemniki (miseczki zupy działają świetnie) i umieścić 1 kulkę ciasta w każdym z nich. Lekko posmaruj wierzchołki kulek ciasta, a następnie przykryj każdą miskę folią. Pozostawić do wzrostu w temperaturze pokojowej, aż do podwojenia objętości.
W międzyczasie umieść oliwę z oliwek i czosnek w misce robota kuchennego i przetwarzaj, aż czosnek zostanie drobno posiekany. Dodatkowy olej czosnkowy można przechowywać w lodówce do 10 dni.
Umieść pomidory w sitku o drobnej siatce ustawionym nad zlewem i ściśnij je między palcami, aż rozpadną się na około 1/4-calowe kawałki. Pozostawić do drenażu przez co najmniej 15 minut.
Na mocno posypanej mąką powierzchni, zwiń kulkę ciasta na dysk około 13 cali na 9 cali i grubości 1/4 cala za pomocą wałka do ciasta. Wytrząsnąć nadmiar mąki i umieścić na blasze wyłożonej pergaminem. Powtórz z pozostałymi kulkami ciasta, umieszczając arkusz pergaminu między każdą z nich.
Zapal duży rozrusznik kominowy 3/4 pełny węglem drzewnym i poczekaj, aż całkowicie się zapali, a węgle są w większości pokryte szarym popiołem (około 20 minut). Ułóż węgle pod 1/2 rusztu grillowego i umieść ruszt na górze. Przykryć i pozostawić do rozgrzania przez 10 minut.
Wierzch ciasta wymieszać z cienką, równą warstwą oleju czosnkowego i doprawić koszerną solą.
Umieścić delikatnie na gorącej stronie grilla, naoliwionej stronie w dół. Natychmiast umyj górną stronę cienką warstwą oleju i dopraw solą. Gotuj, sprawdzając często i przesuwając, aby zachęcić do nawet brązowienia, aż spód jest ciemnobrązowy i zwęglony w miejscach, a góra jest bąbelkowa 45 do 90 sekund łącznie. Odwróć za pomocą szczypiec lub dużej szpatułki i przesuń na chłodną stronę grilla.
Nałóż 1/4 obu serów cienką, równą warstwą na powierzchnię pizzy. sos pomidorowy w łyżkach stołowych wielkości dollops na powierzchni pizzy (około 1/2 szklanki łącznie na ciasto). Powrót pizzy na gorącą stronę grilla i gotować, aż dno jest gotowane i zwęglone w miejscach, 45 do 90 sekund łącznie.
Przenieś pizzę na deskę do krojenia za pomocą dużej szpatułki lub metalowej skórki do pizzy.
Posypać bazylią i podawać od razu. Powtórz z pozostałymi czterema plackami.
Kliknij na pokaz slajdów, aby zobaczyć zdjęcia krok po kroku! »