Pizza z dynią zimową i bekonem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj pizzy z dynią zimową i bekonem. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 10g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz boczek, mąka kukurydziana, sól i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jest idealny do Zima. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Podobne przepisy to 2ways2percent: Pizzan z dyni i kremowy Puree z dyni z przegrzebkami i boczkiem, Pizza z dyni z kapustą i boczkiem, oraz Penne z dyni, jarmużem i kozim serem {12 tygodni zimowej dyni}.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, rozpuścić cukier i drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 1 szklankę mąki i 1/4 łyżeczki soli do mieszaniny drożdży; dobrze wymieszać.
Dodaj 1 szklankę mąki, dobrze mieszając. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej 1/4 szklanki mąki, 1 łyżkę stołową na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wgniecenie pozostaje, ciasto podniosło się wystarczająco.)
Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 14 x 12 cali na lekko posypanej mąką powierzchni.
Ułożyć ciasto na blasze pokrytej sprayem do pieczenia i posypanej mąką kukurydzianą. Zagniataj krawędzie ciasta palcami, aby utworzyć krawędź.
Piec w temperaturze 450 przez 5 minut.
Aby przygotować polewy, połączyć squash, cebula, i olej w dużej misce, podrzucając do herbu.
Umieścić na patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 450 przez 25 minut lub do miękkości, mieszając raz.
Posypać szałwią, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu; wrzucić do połączenia.
Ustaw połowę mieszanki squasha bok.
Połącz pozostałą połowę mieszanki squasha i bulionu w średniej misce; zacieru widelcem, aż będzie gładka.
Rozłóż puree mieszanki squasha na skorupie pizzy, pozostawiając 1/2-calowy granicy. Top z pozostałej mieszanki squasha, ser, i boczek.
Piec w 450 przez 15 minut lub do lekko rumiane.
Umieść pizzę na desce do krojenia; pokrój na 8 równych kawałków.
Uwaga: aby zamrozić, pozwól raz wyrośnąć ciastu, uderz w dół i uformuj kulkę.
Umieść w wytrzymałej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym pokrytej sprayem do gotowania; wyciśnij całe powietrze i uszczelnij. Przechowywać w zamrażarce do jednego miesiąca. Aby rozmrozić, umieść ciasto w lodówce na 12 godzin lub na noc. Nożyczkami odetnij plastikową torbę.
Ułożyć ciasto na mące i uformować zgodnie ze wskazówkami receptury.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Spalletti Chianti D. O. C. G. (). Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Spalletti Chianti D. O. C. G.]()
Spalletti Chianti D. O. C. G.
Produkowane głównie z winorośli Sangioveto z Poggio Reale estate, to klasyczne wino pokazuje nuty ziemi i skóry na nosie z drewnianym wydźwiękiem. Owoce są czyste i miękkie, z delikatnymi taninami na finiszu.