Pizza z dyni, szpinakiem i kozim serem
Przepis Butternut Squash, szpinak i kozi ser Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, oliwę z oliwek, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pizza Night: pieczony czosnek, dynia Maślana i kozi ser, Sałatka z dyni, granatu i koziego sera szpinakowa z czerwonym winem Vinaigrette, oraz Penne z dyni, jarmużem i kozim serem {12 tygodni zimowej dyni}.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 400°.
Rozgrzej kamień do pizzy na Dolnym stojaku (lub użyj odwróconego arkusza cookie 11" x 16", nie ogrzewanego). Wrzucić squashz 1 łyżeczka oleju, 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Na arkuszu pieczenia, gotować squash aż miękkie i lekko rumiane, 25 protokół, mieszając w połowie; odstawić. Na dużej patelniprzez średnie ciepło, podgrzać pozostały 1 łyżka oleju. Cookonion (sezon z pozostałą 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu), mieszając, aż jasnobrązowy, 10 protokół.
Dodać 2 łyżki wody; gotować, mieszając, aż brązowy, 5 protokół.
Zdjąć z ognia.Obróć piekarnik do 450°.
Posypać mąką na płaskiej powierzchni. Pressdough do okręgu 15 cali lub prostokąta 10" x 16". Top zskwarka, cebula, szpinak, ser i tymianek. Kamień pyłowy lub prześcieradło z mąką kukurydzianą; umieść na nim pizzę.
Piec, aż chrupiące i ser topi się, 10 do 12 minut.
222 kalorii na plaster, 9 gramów tłuszczu, 3 gramy tłuszczów nasyconych, 32 gramy węglowodanów, 5 gramów błonnika, 8 gramów białka