Pizza Z Bakłażanem
Pizza bakłażanowa to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 18g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz sos do pizzy, jajka, ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pizza Z Bakłażanem, Pizza Z Bakłażanem, oraz Pizze Z Bakłażanem Low Carb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Mąkę, sól, pieprz i oregano wymieszać w plastikowej torebce zamykanej na 1 galon. Zanurz każdy plasterek bakłażana w jajku, a następnie upuść bakłażana w mieszaninie mąki po jednym na raz, potrząsając workiem, aby pokryć bakłażana.
Rozgrzać olej roślinny w dużej, głębokiej patelni na średnim ogniu.
Umieść plasterki bakłażana na patelni do gotowania, okazjonalnie obracając, aż równomiernie rumiane.
Odcedzić plastry bakłażana na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem. Ułóż bakłażana w jednej warstwie na blasze do pieczenia. Łyżka tyle sosu do pizzy, aby pokryć każdy kawałek bakłażana. Top każdego bakłażana z serem mozzarella.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser mozzarella się rozpuści, 5 do 10 minut.