Pizza warzywna majorkańska (Coca de Verduras)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj pizzy z warzyw majorkańskich (Coca de Verduras). Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 80 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka samfaina, catalonian crust, częściowo odtłuszczone ser ricotta, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką ocena 15%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj ZUPA JARZYNOWA (SOPA DE VERDURAS), Kremowa zupa jarzynowa (Crema de Verduras), oraz Toasty Majorkańskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kamień do pieczenia w piekarniku; rozgrzej 30 minut.
Delikatnie rozciągnij skorupę katalońską w 12-calowy okrąg i umieść na plecach blachy do pieczenia posypanej mączką kukurydzianą. Ostrożnie wsuń ciasto na rozgrzany kamień, używając szpatułki jako prowadnicy.
Samfaina równomiernie rozprowadzić na cieście, pozostawiając 1/2 cala granicy; top równomiernie z serem ricotta.
Piec w 500 przez 16 minut lub aż skorupa będzie złoty.
Wino Uwaga: słodko-słona jakość sera ricotta i odważnie przyprawione warzywa na tej pizzy wymagają wina, które jest świeże i chrupiące, ale nie dębowe. Wiodące białe wino w Hiszpanii idealnie nadaje się do tej pracy. Jest żwawy i czysty, z nutą migdałów i cytrusów. Spróbuj Nora Albario 2006 z Rias Baixas, Hiszpania ($13). Karen MacNeil