Pizza Turecka Lahmacun

Pizza Turecka Lahmacun
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj tureckiego Pizzana Lahmacun. Jedna porcja zawiera 466 kalorii, 18g białka, oraz 19g tłuszczu. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz paprykę, mielone nasiona kolendry, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Spróbuj Lahmacun (Pizza Turecka) # SundaySupper, Wegańska Pizza Turecka (Lahmacun), oraz Lahmacun czyli Tureckie placki mięsne dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Połączyć czosnek, cebula, bazylia, pietruszka, mięta, papryka, kminek, kolendra, papryka pokrojona w kostkę, sok z cytryny, i oliwa z oliwek w maszynce. Pulse warzywa aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Dodać połówki pomidorów i proces, aż mieszanina jest gęsty puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
4
Umieść jagnięcinę na rozgrzanej patelni i zmniejsz ogień do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodać przecier i koncentrat pomidorowy i dobrze wymieszać. Gotować i mieszać, aż jagnięcina jest gotowane przez, 10 do 15 minut. Wymieszać pieprz cayenne i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Przenieść mieszaninę do płytkiego naczynia do pieczenia do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
7
Drożdże i cukier rozpuścić w 1 szklance ciepłej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
8
Mąkę i sól połączyć w misce i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
9
Dodać olej roślinny i 1/2 szklanki wody do mieszaniny drożdży i wlać go na mąkę. Użyj rąk, aby wymieszać ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
10
Uformuj ciasto w kulkę i przelej do miski naoliwionej. Przykryć mokrym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się luzem, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Wyjmij SOS jagnięcy z lodówki i pozwól mu osiągnąć temperaturę pokojową. Przygotuj sos czosnkowy: połącz jogurt, natkę pietruszki, zmiażdżony czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszać i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
12
Rozwałkować ciasto, przełożyć na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i pokroić ciasto na 10 porcji. Uformuj każdą porcję w okrągłą. Spłaszcz każdą rundę ręką; użyj wałka do ciasta, aby zwinąć każdy kawałek w 10-calowe koło. Ciasto powinno być cienkie, jak krepa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
PunchPunch
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
13
Ułożyć naboje na pergaminie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
14
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F (260 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
15
Wymieszać sos jagnięcy, a następnie łyżką go na okrągłym cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
16
Rozłóż go cienko na brzegach i lekko dociśnij, aby przyklejał się do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
17
Piec pizze na pergaminie wyłożone papierem blachy do pieczenia na najniższym stojaku piekarnika, aż krawędzie są jasny Kolor tan, 8 do 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
18
Umieścić na stojaku z drutu do ostygnięcia. Pizze można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez trzy dni lub w zamrażarce przez trzy miesiące. Aby podgrzać, umieść pizzę w piekarniku 350 stopni F (175 stopni C) na 8 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
19
Aby złożyć lahmacun, skropić sosem czosnkowym, top z rozdrobnioną kapustą i zwinąć do jedzenia. Zobacz notatki kucharza, aby uzyskać inne pomysły na dekorowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym

Składniki

3Batoniki toffi Heathaktywne suche drożdżeaktywne suche drożdże10krewetki i żyłkipieprz cayenne do smakupieprz cayenne do smaku1Średnia żółta cebula, posiekanamąka uniwersalnamąka uniwersalna33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana świeża miętaposiekana świeża mięta1Batoniki toffi Heathposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki0Batoniki toffi Heathrozgnieciony czosnekrozgnieciony czosnek1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezielona papryka, pokrojona w kostkęzielona papryka, pokrojona w kostkę2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniona zielona kapustarozdrobniona zielona kapusta1Batoniki toffi Heathkolendra mielonakolendra mielona1Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony10krewetki i żyłkisól i zmielony czarny pieprz do smakusól i zmielony czarny pieprz do smaku1cytrynowy, soczystycytrynowy, soczysty4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.chuda mielona jagnięcinachuda mielona jagnięcina4Batoniki toffi Heath3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)1Batoniki toffi Heathuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejogurt zwykłyjogurt zwykły1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczerwona papryka, pokrojona w kostkęczerwona papryka, pokrojona w kostkę2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekapusta czerwona rozdrobnionakapusta czerwona rozdrobniona4pomidory rzymskie (śliwkowe), połówkipomidory rzymskie (śliwkowe), połówki2Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapodwójnie skoncentrowana pasta pomidorowapodwójnie skoncentrowana pasta pomidorowa591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciepła woda (110 stopni F / 45 stopni C)ciepła woda (110 stopni F / 45 stopni C)1Batoniki toffi Heathcukier białycukier biały1cebula żółta, posiekanacebula żółta, posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia15
Magazyn