Pizza Tortilla
Tortilla Pizza może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 94g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 1023 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz śmietanę, paprykę, ostry sos i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Włoska Pizza Tortilla, Tortilla Fruit Pizza, oraz Pizza Tortilla z kurczakiem BBQ dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 8 szaszłyków drewnianych lub medalowych (dla szaszłyków Fajita)
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Umieść tortille na 2 blachach do pieczenia. Każdą tortillę ułożyć pokrojonymi pomidorami. Podzielić wołowinę i warzywa z resztek szaszłyków Fajita ponad tortille.
Posypać serem równomiernie na górze i piec w piekarniku, aż ser się stopi i złoty i tortille są chrupiące, o 10 protokół.
Transfer do serwowania potraw i podawać.
W dużej zamykanej torbie wymieszaj sok z limonki, czosnek, ostry sos, olej rzepakowy i chili w proszku. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Wyjąć 1 łyżkę marynaty i odstawić.
Pokroić paprykę i cebulę na jeden cal kwadratowych kawałków.
Umieścić w torbie z marynatą. Mięso pokroić w cienkie paski na ziarno i włożyć do worka z marynatą i warzywami i dobrze wymieszać, aby pokryć wszystko marynatą.
Umieść torbę w dużej misce okrywać przecieki i przechowywać w lodówce przez półtorej godziny.
Wymieszać zarezerwowaną marynatę ze śmietaną i schłodzić.
Jeśli używasz drewnianych szaszłyków, mocz w wodzie przez 30 minut przed nawlekaniem wołowiny i warzyw.
Wyjmij mięso i warzywa z lodówki i pozwól osiągnąć temperaturę pokojową, około 30 minut. Nawlecz wołowinę i warzywa na szaszłyki. Każdy szaszłyk powinien dostać 4 kawałki każdy z pieprzu i cebuli i 3 kawałki wołowiny, naprzemiennie jak wątku je na szaszłyku. Gotować szaszłyki na patelni lub grilla na świeżym powietrzu na średnim ogniu, aż mięso będzie średnio rzadkie, o 3 do 4 minut na boku.
Dekoruj aromatyczną śmietaną i kolendrą.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon