Pizza Puttanesca
Puttanesca Pizzan jest pescatarian danie główne. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 678 kalorii, 32G białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mozzarellę, garść pietruszki z płaskim liściem, płatki pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pizza Puttanesca, Pizza Puttanesca Z Kurczakiem, oraz Pizza Puttanesca z Taleggio i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Rozgrzać średnią patelnię na średnim ogniu.
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, czosnek, pastę anchois i płatki czerwonej papryki. Gdy anchois (jeśli w całości) topi się lub czosnek jest delikatny, około 2 minut, dodać pomidory i oliwki. Dusić Sos 3 do 4 protokół. Na wierzchu pizzę z sosem i plasterkami sera.
Piec do pizzy, aż ser topi się i skorupa jest chrupiąca, 10 protokół.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castellani Chianti Annata. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo