Pizza przy podwórzu
Pizza na podwórku może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 1 i kosztuje $14.82 za porcję. Jedna porcja zawiera 3762 kalorii, 160g białka, oraz 191g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, liście tymianku, wcześniej zakupione ciasto do pizzy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest solidne. Spróbuj Pizza przy podwórzu, Zesty 100 Jardów Bites, oraz 50-Jard Line Hot Dog Fondue dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F.
Połóż 2 kamienie do pizzy lub płaskie blachy do pieczenia obok siebie w piekarniku.
Rozgrzać suchą patelnię saute na piecu na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, przechyl patelnię i dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Dodać cebulę, sól i skrętkę pieprzu. Obniżyć ciepło do średniego i saute, mieszając od czasu do czasu, przez 15 do 20 minut, lub aż cebula są karmelizowane.
Rozwałkuj ciasto na długiej skórce lub 2 deski do krojenia o grubości 1/4 cala. Użyj odrobiny mąki na desce, aby ciasto nie przywierało.
Górna połowa pizzy z karmelizowaną cebulą, serem Gorgonzola, tymiankiem i tartym parmezanem. Dodać drugą połowę pizzy z sosem pomidorowym, salami Calabrese, plastry mozzarelli i posypać startym Pecorino i posiekane oregano.
Piec, aż super chrupiące i ser jest bulgotanie.