Pizza pieczona z kurczakiem i porem
Pieczony kurczak i pizza z porem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 783 kalorie, 44g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, por, pikantne oliwki utwardzone oliwą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Spróbuj Zupa Z Pieczonych Ziemniaków I Porów Z Pieczonym Kurczakiem, Pizza Z Porem I Pecorino, oraz Pizza pieczarkowo-porowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej kamień do pizzy lub obficie naolij dużą blachę do pieczenia. Roztopić masło na dużej patelni.
Dodać pory i gotować na umiarkowanym ogniu, aż tylko zmięknie, ale nadal jasnozielony, o 5 protokół.
Przełożyć do miski i ostudzić. Wymieszać z kurczakiem, połową Fontiny i oliwkami i doprawić solą i pieprzem.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj lub rozciągnij ciasto do szorstkiej 14-calowej rundy.
Ciasto przełożyć na obraną mąką skórkę do pizzy lub blachę ciastek bez oprawek lub na naoliwioną blachę do pieczenia.
Rozłóż mieszankę z kurczakiem i porem na pizzy, pozostawiając 1-calową granicę ciasta.
Umyj Brzeg oliwą z oliwek.
Pozostałą Fontinę posypać wierzchem i doprawić pieprzem.
Wsuń pizzę na gorący kamień, jeśli używasz, i piecz przez około 10 minut na kamieniu lub 16 minut na blasze do pieczenia, aż skórka będzie złota, a ser będzie bulgotał.
Przenieś pizzę do stelaża i pozostaw do ostygnięcia przed podaniem.
Rekomendacja wina: ostry por wskazuje na ostry California Sauvignon Blanc. Spróbuj Quivira z 1997 lub Mill Creek z 1997.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico]()
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Głębokie stężenie Sangiovese smaków klasycznej wiśni, ziemi i nuty dymionych orzechów pistacjowych. Wykonane w 100% z Sangiovese.