Pizza na patelni z pomidorami i cukinią pełnoziarnistą
Przepis pełnoziarnisty pomidor Cherry i cukinia Pan Pizzan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 8,62 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 1729 kalorii. 37 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać częściowo odtłuszczone mozzarella, sól koszerna, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pomidorki Cherry, cukinia i Pesto Pizza, Pomidorki Cherry, Cukinia Wstążka I Burrata Pizza, oraz Pieczony Czosnek, Szpinak I Pomidor Pełnoziarnista Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw kamień do pizzy lub blachę do pieczenia na dolnej półce piekarnika i rozgrzej do 500 stopni F. Wrzuć cukinię z 1/4 łyżeczki soli w średniej misce i odstaw.
Spryskaj dno metalowej patelni o wymiarach 9 na 13 cali sprayem do gotowania.
Wyłożyć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i zacząć tłoczyć na kształt prostokąta.
Ciasto przekładamy na przygotowaną patelnię i równomiernie dociskamy do brzegów.
Ułożyć patelnię na gorącym kamieniu do pizzy i częściowo piec przez około 10 minut. Spód powinien być lekko złotobrązowy i chrupiący.
Wyjąć patelnię z piekarnika.
Posypać skorupę z mozzarella w równej warstwie. Pat-suszyć cukinię i shingle rundy w jednej warstwie na mozzarella. Spryskaj pomidory koktajlowe sprayem do gotowania i wrzuć 1/4 łyżeczki soli do małej miseczki, a następnie pokryj warstwą cukinii pomidorami, oliwkami i fetą.
Powrót pizzę do piekarnika i piec, aż dno jest głęboki złoty kolor i pomidory cherry zwiędły, 18 do 20 minut,
Wierzch z rozdartymi liśćmi bazylii.
Wymieszać ciepłą wodę, miód i drożdże w miarce lub małej misce.
Odstawić, aż mała warstwa piany rozwinie się na górze, 3 do 5 minut. (Jeśli tak się nie stanie, wyrzuć i spróbuj ponownie z nowymi drożdżami.)
Mąkę i 1/2 łyżeczki soli ubić w średniej misce.
Dodać spienioną mieszaninę drożdży i oliwę z oliwek i wymieszać ze sztywną gumową łopatką. Uformuj ciasto w jednolitą kulkę na środku miski. Pamiętaj, aby zeskrobać i użyć dowolnego ciasta przyklejonego do boków. Na tym etapie ciasto będzie bardzo lepkie. Przykryj miskę szczelnie folią i trzymaj w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi się, około 2 godzin.
Lekko odkurzyć blachę do pieczenia mąką.
Posypać dużą ilość mąki na czystej, suchej powierzchni roboczej. Zeskrobać ciasto na mąkę i ugniatać przez kilka minut, pracując w wystarczającej ilości mąki, aby ciasto było mniej lepkie, ale nadal wilgotne w dotyku. Uformuj ciasto na 1, 2 lub 4 kulki, na dużą, średnią i małą pizzę.
Umieścić kulkę ciasta (s) na przygotowanej blasze do pieczenia. Przykryj luźno folią lub ręcznikiem do naczyń i pozostaw na 30 minut. Ciasto można następnie kształtować i gotować zgodnie z życzeniem lub dobrze zawijać i zamrażać do 1 miesiąca. Rozmrozić zamrożone ciasto w temperaturze pokojowej, kształt i gotować według uznania.